Πολιτική

ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ: Η ημιμάθεια για βασικά ζητήματα του Συμβουλίου είναι χειρότερη της αμάθειας

ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ: Η ημιμάθεια για βασικά ζητήματα του Συμβουλίου είναι χειρότερη της αμάθειας
5 Οκτωβρίου 2019, 11:00
Δείτε γιατί το είπε αυτό ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος.

Το ζήτημα του ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Στερεάς Ελλάδας συζητήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, με αφορμή τον ορισμό εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα.

O επικεφαλής της παράταξης "ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ" Βασίλης Καθαροσπόρης  λαμβάνοντας το λόγο επισήμανε, πως ο φορέας κατόρθωσε να εξασφαλίσει την κατασκευή ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, ένα έργο που θα δώσει πνοή στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες. 

«Με την κατασκευή ΜΕΑ εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων πολλαπλασιάζεται το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος του Δήμου» ανέφερε ο Βασίλης Καθαροσπόρης.

Ταυτόχρονα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αδρανήσουν από αυτή την κατεύθυνση της ΜΕΑ και να μετακυλήσουν σε διαφορετική και υπογράμμισε:

"Αν αλλάξουμε κατεύθυνση σημαίνει, πως κινούμαστε προς τη λύση του ΣΔΙΤ    (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει τετραπλασιασμό των τελών αποκομιδής απορριμμάτων με το κόστος να επιβαρύνει το δημότη."

Απαντώντας στη λανθασμένη -κατά την άποψή του- τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, ο Βασίλης Καθαροσπόρης επισήμανε, πως κάθε ισχυρισμός που ακούγεται ενώπιον του σώματος χρειάζεται να έχει και την ανάλογη βάση και δεν μπορεί ο καθένας να υποστηρίζει ο,τι θεωρεί χωρίς αποδείξεις.

Συγκεκριμένα υποστήριξε: " Υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός, ο οποίος ελέγχει την κοστολόγηση των απορριμμάτων, ο οποίος υποστηρίζεται και από ψηφιακά μέσα.

Στο τέλος της ημέρας γνωρίζουμε ακριβώς τους τόνους απορριμάτων που παραδίδουμε στο ΧΥΤΑ και το κόστος τους. Καλό είναι να προσέχουμε τι ισχυριζόμαστε.

Ο Φορέας αποτελείται από τους Δήμους της Περιφέρειας και μάλιστα μεγαλομέτοχος είναι ο Δήμος Χαλκιδέων. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι ο ΦΟΣΔΑ “κλέβει” το Δήμο."     

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο γενικό γραμματέα τουρισμού ο Σίμος Κεδίκογλου για το Νησί των Ονείρων

Στο γενικό γραμματέα τουρισμού ο Σίμος Κεδίκογλου για το Νησί των Ονείρων
Πολιτική
[22/10/2019 - 13:49]

Μαζί με αντιδήμαρχους Ερέτριας  Κηρύκο Μπασινά και Μαρία Παπαγγελή. ...περισσότερα

Ο Πνευματικός πήγε τον Μπουραντά στο Χατζηδάκη

Ο Πνευματικός πήγε τον Μπουραντά στο Χατζηδάκη
Πολιτική
[20/10/2019 - 16:10]

Έθεσαν το θέμα παραχώρησης στο Δήμο των πολυκατοικιών της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.  ...περισσότερα