ΑΡΤΑΚΗ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ 0-0: Πήγε στράφι το αριθμητικό πλεονέκτημα

ΑΡΤΑΚΗ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ 0-0: Πήγε στράφι το αριθμητικό πλεονέκτημα
6 Οκτωβρίου 2019, 16:50
A+ A-
Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν για 40 λεπτά με δέκα παίκτες.

Παρότι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 55' η Αρτάκη δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Αιολικού κι έμεινε στο 0-0.

Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία για την Αρτάκη μετά το 1-1 της πρεμιέρας με τον ΑΟ Υπάτου.

Σημαντική ήταν η απουσία του Ντελέκου στη μεσαία γραμμή, όπως κι αυτή του Μπαλαμπάνη, ενώ η ατυχία χτύπησε εκ νέου την πόρτα της Αρτάκης με τον τραυματισμό του Ζαχαρόπουλου στο 20'.

Η Αρτάκη ήταν λοιπόν, άτυχη, αλλά στο παιχνίδι ήταν και άστοχη και νευρική.

Ειδικότερα μετά την αποβολή του γκολκίπερ του Αιολικού Βρονταρά, έπαιξε ανορθόδοξα, κάτι που παραδέχτηκε και ο προπονητής Κώστας Κλάδης, ο οποίος είπε "ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο, παίξαμε με γιόμες, δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρό μας, ελπίζω ότι θα βελτιωθούμε στη συνέχεια".

Η Αρτάκη ξεκίνησε με τον Ναβροζίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπελίτσο και Καραμπά στόπερ, αριστερό μπακ τον νεροφερμένο Καραλή, δεξιά τον νεαρό Τσίγκα, στα χαφ οι Μαυρόπουλος και Ζαχαρόπουλος, δεξιός χαφ ο Χατζηστάμου, αριστερός χαφ ο Καραντάκης, επιτελικός ο Παπαδάκης και φορ ο Βεζιρτζόγλου.

Στο β' ημίχρονο ο Κλάδης ανακάτεψε εντελώς την τράπουλα, άλλαξε σχηματισμό, ο Τσίγκας πήγε μπροστά, ο Χατζηστάμου γύρισε στα χαφ και ο Παπαδάκης στα άκρα, αλλά η Αρτάκη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά και είχε ...θέμα στον τρόπο ανάπτυξης.

Η Αρτάκη μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά ο Αιολικός μετά το 20' ισορρόπησε.

Στο 50' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για καθυστέρηση ο τερματοφύλακας Βρονταράς του Αιολικού. Θυσιάστηκε ο Καλόμπο για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια ο δεύτερος γκολκίπερ Σφύρλας.

Η Αρτάκη πήρε τα πάνω της και πίεσε τον Αιολικό, αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις, ακόμη κι όταν μπήκε στο ματς ο Κώστας Σπανός.

Ο Αιολικός έκλεισε τους χώρους, έπαιξε αποκλειστικά για το "Χ" και το κατέκτησε.

Μάλιστα στο 85' έχασε και μία ευκαιρία για να κλέψει το ματς, με τον Ματάι να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Ναβροζίδη να μπλοκάρει.

Η Αρτάκη είχε κάποια σουτ με καλές προϋποθέσεις, αλλά ήταν όλα άστοχα.

Πολύ μέτρια η διαιτησία του Γ. Φίτσα από τη Δυτ. Αττική με βοηθούς τους Αθηναίους Τσολακίδη και Καφρίτσα. Στο 35' ο Βεζιρτζόγλου βγήκε μόνος του μπροστά και ανατράπηκε από τον Βρονταρά. Οι Αρτακιανοί ζήτησαν την απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά ο Φίτσας έδειξε την κίτρινη. Τελικά ο γκολκίπερ του Αιολικού αποβλήθηκε στο 55', χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ανάποδα σφυρίγματα εις βάρος της Αρτάκης.

ΑΡΤΑΚΗ (Κώστας Κλάδης): Ναβροζίδης, Τσίγκας, Καραλής (70' Κολιόπουλος), Μπελίτσος, Καραμπάς, Μαυρόπουλος, Χατζηστάμου, Ζαχαρόπουλος (20' λ.τρ. Πατερίτσας), Καραντάκης, Βεζιρτζόγλου, Παπαδάκης (63' Σπανός). 

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Βρονταράς, Αγριμάκης, Καλαφάτης, Κρητικός, Βάλιος, Τσομπανέλλης (86' Δρακουλής), Καλόμπο (52' Σφύρλας), Κατσίκης, Τσίπας, Μπουρούς (80' Ματάι), Λαζαρίδης (87' Μπάρκας).

Από τους διακριθέντες της Αρτάκης ήταν ο Δημήτρης Βεζιρτζόγλου (δεξιά) που έδωσε πολλές μάχες, ήταν κινητικός, αλλά πολλές φορές δεν είχε στηρίγματα και γυρνούσε πίσω για να υποδεχτεί την μπάλα. Η απουσία του Ντελέκου ήταν εμφανής στο κέντρο.

Επιστροφή