Παιδεία

Η Βιβλιοθήκη Καθενών δανείζει στα σχολεία βαλίτσες με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό

Η Βιβλιοθήκη Καθενών δανείζει στα σχολεία βαλίτσες με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό
9 Οκτωβρίου 2019, 15:16
Στο πλαίσιο προγράμματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης "Το Μουσείο ταξιδεύει στην Ελλάδα."

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων έχει  ενταχθεί από το 2016, στο πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Το Μουσείο ταξιδεύει στην Ελλάδα».

Μέσα αυτού του προγράμματος, έχει στην κατοχή της μουσειοσκευές (βαλίτσες),τις οποίες δανείζει εντελώς δωρεάν στις σχολικές μονάδες του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με διάφορες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού.

Ο Κυκλαδικός πολιτισμός αποτελεί το θέμα της μουσειοσκευής που έχει αυτήν την στιγμή στην διάθεσή της η βιβλιοθήκη, αποτελώντας ένα ουσιαστικό εργαλείο για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διδασκαλίας, μεταδίδοντας την γνώση στους μαθητές με έναν βιωματικό τρόπο.

Η συγκεκριμένη βαλίτσα απευθύνεται στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περιλαμβάνει οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό, καθώς και αντίγραφα των πιο αντιπροσωπευτικών έργων της Κυκλαδικής συλλογής του Μουσείου, μαρμάρινα αγγεία και ειδώλια.

Μέσα από αυτό το υλικό τα παιδιά μαθαίνουν πως ήταν η ζωή  στα νησιά των Κυκλάδων 5000 χρόνια πριν, ποιοι λόγοι ευνόησαν την ανάπτυξη αυτού του πολιτισμού, τις ασχολίες των κατοίκων, τον τρόπο κατασκευής  των σκευών και των ειδωλίων.

Στο υλικό αυτό συμπεριλαμβάνεται το παιχνίδι «Κυκλαδούπολη». Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που αφορά το περιβάλλον και την ομορφιά της κυκλαδικής φύσης και αποτελεί το αποτέλεσμα δημιουργικής σύμπραξης του μουσείου με την WWF Ελλάς. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ