ΚΥΜΗ: Σοβαρό το πρόβλημα έλλειψης νερού στην πόλη και στις γύρω κοινότητες

ΚΥΜΗ: Σοβαρό το πρόβλημα έλλειψης νερού στην πόλη και στις γύρω κοινότητες
11 Οκτωβρίου 2019, 12:44
A+ A-
Ανακοίνωση από την Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία.  

Η παράταξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου «Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία» εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης νερού, που ταλαιπωρεί την Κύμη και τις γύρω τοπικές κοινότητες και αναφέρει  τα εξής:

« Το μείζον πρόβλημα για την Κύμη και τις γύρω Τοπικές Κοινότητες είναι η έλλειψη νερού. Χρόνια τώρα κρατά αυτό το πρόβλημα και λύση δεν δίνεται, παρά το γεγονός ότι επαρκείς ποσότητες νερού υπάρχουν.

Μεγαλύτερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό. Δεν αρκεί η παραδοχή του προβλήματος. Απαιτούνται άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, κάτι που πολλά χρόνια τώρα δεν φαίνεται να βρίσκονται και το πρόβλημα διογκώνεται.

Την Παρασκευή 4/10 συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Κύμης για το θέμα αυτό. Παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι από τη Συμπολίτευση και την Μείζονα Αντιπολίτευση.  Απούσα σύσσωμη η Ελάσσονα Αντιπολίτευση.

Γνώριμη η εξέλιξη της συνεδρίασης. Αντιπαράθεση, σκοπιμότητες, τι έκανε ο ένας, τι δεν έκανε ο άλλος. Κορώνες και ομιλίες επί παντός επιστητού, επικοινωνιακή εκμετάλλευση ενός πολύ σοβαρού θέματος. Καμία συνεργασία, καμία πρόταση, καμία πρόθεση για κοινή προσπάθεια, κανένα ενδιαφέρον να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει τους δημότες. Ένας ο στόχος κάθε φορά. Να αποτύχει η όποια Διοίκηση κι ας καεί ο τόπος.

 Όσοι συμμετέχουν στα κοινά έναν στόχο , μία σκέψη πρέπει να έχουν: Πώς θα προσφέρουν περισσότερα, πώς θα λύσουν τα προβλήματα των δημοτών, πώς θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου τους, από όποια θέση κι αν βρίσκονται. Ακόμη και ως απλοί δημότες. Αντίπαλος είναι τα προβλήματα. Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται, όταν έρθει η ώρα, στο επίπεδο, ποιος μπορεί να κάνει περισσότερα.

Δυστυχώς. Θα είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές;»

Επιστροφή