Ο Chef Προτείνει
Σουφλέ πορτοκαλιού
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τα περί σουφλέ σοκολάτας, όμως για όσους επιθυμούν μια διαφορετική γεύση στον ουρανίσκο τους υπάρχει και το σουφλέ πορτοκαλιού.
Υλικά:
χυμός 2 πορτοκαλιών
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 αβγά
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. φαρίνα
1 ποτήρι γάλα
125 γρ. ζάχαρη
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με το αλεύρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενσωματωθεί. Pίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό και τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.