Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι παραγωγοί κερασιών από το Μετόχι Διρφύων

Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι παραγωγοί κερασιών από το Μετόχι Διρφύων
11 Οκτωβρίου 2019, 15:52
A+ A-
Τον επισκέφτηκαν μαζί με τον βουλευτή Σίμο Κεδίκογλου.

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κερασιών στην περιοχή του Μετοχίου Διρφύων μετέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τον οποίο επισκέφθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο Υπουργείο.

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κοινότητας Μετοχίου Σταύρο Γιαμαρέλο, τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου Ιωάννη Τομαρά και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μετοχίου Διρφύων Ιωάννη Ξουρίκη.

Όπως επισημάνθηκε στον υπουργό, φέτος παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα ακαρπίας στην καλλιέργεια της κερασιάς στις πρώιμες και τις όψιμες λόγω καιρικών συνθηκών, κατάσταση που επιδεινώθηκε και με τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης.

Το γεγονός αυτό  οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή  και κατά συνέπεια σε  πολύ χαμηλότερο εισόδημα για τους παραγωγούς, οι οποίοι ζητούν να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποζημίωσης βάσει των κείμενων διατάξεων.

Παράλληλα, συζητήθηκε και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό της Εύβοιας και επισημάνθηκε η ανάγκη φοροελαφρύνσεων στους παραγωγούς.

Επιστροφή