Κοινωνία

Αντίο με βροχή δακρύων

Αντίο με βροχή δακρύων
4 Φεβρουαρίου 2011, 07:31
Συγκινητικός ο αποχαιρετισμός στον Δημήτρη Κασσαβέτη. Διαβάστε ποιοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Η γη της Χαλκίδας υποδέχτηκε τον Μεσολογγίτη στην καταγωγή Δημήτρη Κασσαβέτη (φωτό), την ώρα που οι Ευβοϊκοί ουρανοί είχαν ανοίξει. Η βροχή του ουρανού συναντήθηκε με την βροχή των δακρύων, που έχυσαν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου. Η εκκλησία γέμισε ασφυκτικά από κόσμο και όσοι δεν χώρεσαν περίμεναν υπομονετικά στο προαύλιο με τις ομπρέλες ανοιχτές, μέχρι να αποχαιρετήσουν τον αξέχαστο Δημήτρη (φωτό κάτω, στο τέλος του κειμένου) .

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου ο δικηγόρος Δημήτρης Διακομόπουλος, ο οποίος συγκίνησε με την ποιητική εκφορά του λόγου, αλλά και τις αναφορές του στον εκλιπόντα, ο εισαγγελέας εφετών Δημήτριος Μαλακάσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπάκας. Ο τελευταίος ανάγνωσε το ψήφισμα του Συμβουλίου για τον εκλιπόντα, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος του Δήμου. 

Παρόντες στον αποχαιρετισμό του Δημήτρη Κασσαβέτη (Μίμη για τους φίλους του) ήταν η βουλευτής Κατερίνα Περλεπέ και ο σύζυγός της Γιάννης Σηφουνάκης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς, ο αντιπεριφειάρχης Θανάσης Μπουραντάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Καπελέρης, ο Δήμαρχος Χαλκίδας Θανάσης Ζεμπίλης, οι πρώην Δήμαρχοι Στέλιος Μαργαρίτης ( με την σύζυγό του Κατερίνα και την κόρη του), Γιάννης Σπανός, Δημήτρης Αναγνωστάκης, η αντιδήμαρχος Έλενα Βάκα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάμπρος Γκάνης κ.α.

Επίσης ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι δικηγόροι της Χαλκίδας. Αλλωστε μην λησμονούμε ότι ο Δημήτρης Κασσαβέτης είχε διατελέσει και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Διακρίναμε επίσης πολλούς δημοτικούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Από τα πολλά στεφάνια αξίζει να αναφέρουμε αυτό του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, γιατί λίγοι γνώριζαν ότι ο εκλιπών καταγόταν από το Μεσολόγγι, γεγονός που μνημόνευσε ο Δημήτρης Διακομόπουλος στην ομιλία του, στην οποία αναφέρθηκε και στο βιβλίο που συνέγραψε πρόσφατα ο Δημήτρης Κασσαβέτης, για την ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Αυτό ήταν το πρώτο και δυστυχώς το τελευταίο βιβλίο του. 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο τραυματιοφορέας Βασίλης Μαθιουδάκης

Πέθανε ο τραυματιοφορέας Βασίλης Μαθιουδάκης
Κοινωνία
[15/05/2021 - 16:26]

Έδινε μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ. ...περισσότερα

¶ρπαξε φωτιά αυτοκίνητο στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Ωρωπού

¶ρπαξε φωτιά αυτοκίνητο στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Ωρωπού
Κοινωνία
[15/05/2021 - 15:45]

Δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες επιχείρησαν στην κατάσβεση. ...περισσότερα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΥΒΟΙΑ: Πέθανε ο 43χρονος Γιώργος Σταματίου

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΥΒΟΙΑ: Πέθανε ο 43χρονος Γιώργος Σταματίου
Κοινωνία
[15/05/2021 - 10:44]

Ξεψύχησε στην κλινική covid το βράδυ της Παρασκευής ...περισσότερα