Παιδεία

Ταξίδι στη Βουδαπέστη για πέντε μαθητές και δύο καθηγήτριες του 2ου Λυκείου Χαλκίδας

Ταξίδι στη Βουδαπέστη για πέντε μαθητές και δύο καθηγήτριες του 2ου Λυκείου Χαλκίδας
18 Οκτωβρίου 2019, 09:14
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας, συνεχίζοντας το ταξίδι του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Drops of Life» και θέμα το νερό, πραγματοποίησε την 4η εκπαιδευτική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, από 7 μέχρι 10 Οκτωβρίου 2019.

Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα συμμετείχαν οι Καθηγήτριες του Λυκείου Χρυσούλα Ζαλακώστα (συντονίστρια του Προγράμματος) και  Αθηνά Τριανταφύλλου μαζί με τις μαθήτριες Κούρνη Λήδα-Παναγιώτα, Μπαρώτα Αναστασία-Βαρβάρα και τους μαθητές Μπόλκα Θεοδόσιο, Σόλια Πέτρο και Παναγιωτίδη Θεόδωρο.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, οι μαθητές  και οι καθηγητές παρουσίασαν τις επιδράσεις και επιρροές του νερού στην πατρίδα μας και στην πόλη μας από την παλαιά εποχή μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα τις επιδράσεις στην Ιστορία, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην οικονομία και στις σύγχρονες δραστηριότητες.

Επίσης, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν την Ουγγαρία μέσω διαφόρων Videos και να συμμετάσχουν σε κοινές δραστηριότητες με τους  μαθητές των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα (Φιλανδία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία).

Συγκεκριμένα, μικτές ομάδες μαθητών μέσω της συνεργασίας ανακάλυψαν και παρουσίασαν τα κοινά ενδιαφέροντα αλλά και συμμετείχαν σε διαγωνισμό ερωτήσεων με αντικείμενο το Νερό, την χρήση του και την μόλυνση του.

Μια σημαντική δραστηριότητα ήταν και η προετοιμασία και παρουσίαση ενός μύθου σχετικά με το Νερό και συγκεκριμένα του Μύθου της Αρέθουσας και του Αλφειού, που έτυχε   ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από τους παρευρισκόμενους .

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων, που είχαν σαν αντικείμενο το Νερό, επισκέφθηκαν τον Δούναβη, το Εθνικό Μουσείο της Ιστορίας της Πόλης όπου παρακολούθησαν την ιστορία της και την ιστορία κατασκευής των γεφυρών της.

Επίσης, επισκέφτηκαν τις θερμές πηγές και τα θερμά λουτρά της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης, τη λίμνη Balaton και το σπήλαιο Tapolka, ενώ είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν και να χορέψουν ουγγρικούς παραδοσιακούς χορούς.

Κλείνοντας την επίσκεψη οι μαθητές όλων των χωρών ανανέωσαν το ραντεβού τους  για τον Φεβρουάριο στην πόλη Pachino  της Σικελίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΑΕΔ: Λήγει η προθεσμία για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού

ΟΑΕΔ: Λήγει η προθεσμία για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού
Παιδεία
[02/07/2020 - 08:29]

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά και η επιλογή γίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. ...περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου
Παιδεία
[28/06/2020 - 10:32]

Από την Δευτέρα μπορούν οι υποψήφιοι να παραλάβουν τον προσωπικό τους κωδικό. ...περισσότερα