Πολιτική

ΘΩΜΑΣ: Ο Δήμος ενεργεί με προχειρότητα στο θέμα της απόκτησης του ακινήτου του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού στην Κύμη

ΘΩΜΑΣ: Ο Δήμος ενεργεί με προχειρότητα στο θέμα της απόκτησης του ακινήτου του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού στην Κύμη
21 Οκτωβρίου 2019, 18:37
Δείτε τι υποστηρίζει ο πρώην δήμαρχος.

Εδώ και πολλούς μήνες η Διοίκηση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, με την ομόφωνη- σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε τις διαδικασίες απόκτησης του ακινήτου Ελαιουργικού Συνεταιρισμού, στην Κύμη.

Η απόκτηση του ακινήτου αποφασίστηκε προκειμένου να ανεγερθεί σε αυτό ένα νέο κτίριο που θα καλύψει στεγαστικές ανάγκες της ΔΕ Κύμης, όπως η εγκατάσταση υπηρεσιών, η δημιουργία χώρων για πολιτιστικές δράσεις κτλ, αφού το εγκεκριμένο σχέδιο Κύμης από το 1988 δεσμεύει πολεοδομικά το χώρο αυτό για την κατασκευή Διοικητηρίου.

Ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί την Δημοτική Αρχή Μπουραντά ότι ενεργεί με «καταστροφική προχειρότητα» στο ζήτημα της απόκτησης του ακινήτου.

Αιτία της σκληρής κριτικής εκ μέρους του κ. Θωμά, ήταν η πρόταση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο να ληφθεί απόφαση, με την οποία να ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές να αλλάξουν και να αυξηθούν οι ισχύοντες όροι δόμησης σε αυτό το ακίνητο.

Ο κ. Θωμάς χαρακτήρισε την εισήγηση επί του θέματος « πρόχειρη και  του… ποδαριού» και τόνισε ότι προέχει η απόκτηση του ακινήτου και στη συνέχεια να γίνει η δρομολόγηση ενεργειών για την αύξηση των όρων δόμησης.

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Θωμάς, η πρόταση του συνδυασμού του εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση:

« Οι καιροί που πρότειναν και αποφάσιζαν πέρασαν. Φρόνιμο είναι να ακολουθήσουν τον δρόμο της πραγματικής και ουσιαστικής  συνεργασίας, του εποικοδομητικού  διαλόγου, αφήνοντας πίσω τις υπεροψίες και τις ασεβείς συμπεριφορές. Ο Δήμος αυτό χρειάζεται.»