ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχασε 500 εκατομμύρια λόγω πλασματικού ΑΕΠ (VIDEO)

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχασε 500 εκατομμύρια λόγω πλασματικού ΑΕΠ (VIDEO)
21 Οκτωβρίου 2019, 09:16
A+ A-
Δείτε τι είπε ο βουλευτής Εύβοιας στη σύσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών.  

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης της Επιτροπής Περιφερειών για τις χρηματοδοτήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου, με την συμμετοχή και του αρμόδιου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης έθεσε και το θέμα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια.

 Ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε ότι η υποχρηματοδότηση αυτή βασίστηκε σε στρεβλή θεώρηση των οικονομικών της Περιφέρειας, καθώς η συγκέντρωση των βιομηχανιών πλησίον της Αττικής, σε Οινόφυτα και Σχηματάρι, είχε δημιουργήσει ένα πλασματικό ΑΕΠ, το οποίο είχε ως συνέπεια, να κατατάσσει την Στερεά Ελλάδα στις πλούσιες Περιφέρειες.

 Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πεντακόσια εκατομμύρια στις δύο προγραμματικές περιόδους, ενώ και στο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων είχε μικρότερες επιδοτήσεις και ως εκ τούτου οι ιδιωτικές επενδύσεις πήγαιναν σε περιφέρειες με περισσότερα κίνητρα.

 Έτσι, παρουσιάστηκε μείωση του ΑΕΠ της περιφέρειας, με αποτέλεσμα στη νέα προγραμματική περίοδο η Στερεά Ελλάδα να μην εντάσσεται πλέον στις αναπτυγμένες περιφέρειες.

Από την προβλεπόμενη αύξηση χρηματοδοτήσεων θα πρέπει να δρομολογηθούν και μεγάλα έργα υποδομών για να αρθούν οι αδικίες του παρελθόντος.

Επιστροφή