Χειροτόνησε Διάκονο τον Ανέστη Δανέλη ο Μητροπολίτης

Χειροτόνησε Διάκονο τον Ανέστη Δανέλη ο Μητροπολίτης
19 Οκτωβρίου 2019, 11:30
A+ A-
Θα υπηρετήσει στην Ενορία Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης.

Την μνήμη του Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά τίμησε με πανηγυρικό τρόπο η  Μητρόπολη Χαλκίδας, το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και προέστη στην Θεία Λειτουργία, κατά την οποία τέλεσε και την εις Διάκονο χειροτονία του Ανέστη Δανέλη από το Προκόπι, πνευματικού τέκνου του Αρχιμανδρίτη Δαυΐδ Ψαράκη (αδελφού της Ιερής Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος).

Ο νέος Διάκονος είναι ιδιωτικός υπάλληλος, έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος προορίζεται να υπηρετήσει ως Διάκονος της Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να επαινέσει το νέο Διάκονο για την θαρραλέα επιλογή του να υπηρετήσει αμισθί, ως κληρικός, και ταυτόχρονα να εργάζεται, όπως μέχρι τώρα έπραττε, αφού για δύο χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας διορισμός Ιερέα από την Πολιτεία.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας, την οποία προσέφερε ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας, ο οποίος έχει ως προστάτη του τoν Ευαγγελιστή Λουκά, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κοιμηθέντων Ιατρών-μελών του Συλλόγου.

Επιστροφή