Έρχονται σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία

Έρχονται σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία
19 Οκτωβρίου 2019, 11:41
A+ A-
Δείτε ποιοι έκαναν την αρχή

Η εποχή που θα μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου, θα ψωνίζεις και θα φεύγεις χωρίς να περάσεις από ταμείο, από ότι φαίνεται δεν είναι και τόσο μακριά. Η κορυφαία αλυσίδα σούπερ μαρκετ Tescο είναι έτοιμη να το εφαρμόσει δοκιμαστικά στην Βρετανία, σε συνεργασία με την Trigo Vision (σ.σ. start up από το Ισραήλ).

 

Η νέα μέθοδος βασίζεται στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, ένα δίκτυο από κάμερες και αισθητήρες στα ράφια θα ανιχνεύουν τι συλλέγει ο καταναλωτής και θα τον χρεώνει αυτόματα στην κάρτα του – μέσω του σχετικού app που θα έχει κατεβάσει στο κινητό του – καθώς αποχωρεί από το κατάστημα.

 

Η πρώτη εταιρεία που πραγματοποίησε τέτοιες κινήσεις στην Ελλάδα ήταν η AB Βασιλόπουλος, η οποία ήδη από την προηγούμενη δεκαετία είχε δώσει την δυνατότητα σε καταναλωτές της, κατόχους της κάρτας AB Plus, να κάνουν χρήση των ειδικών καροτσιών που ήταν εξοπλισμένα με σκάνερ σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα, αποφεύγοντας τις ουρές στα ταμεία.

 

Αυτόματα ταμεία ανέπτυξε στο παρελθόν και η Carrefour, τα οποία είναι ενεργά σε κάποια ακόμη υπερμάρκετ της Σκλαβενίτης (π.χ. στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι).

Επιστροφή