Στο γενικό γραμματέα τουρισμού ο Σίμος Κεδίκογλου για το Νησί των Ονείρων

Στο γενικό γραμματέα τουρισμού ο Σίμος Κεδίκογλου για το Νησί των Ονείρων
22 Οκτωβρίου 2019, 13:49
A+ A-
Μαζί με αντιδήμαρχους Ερέτριας  Κηρύκο Μπασινά και Μαρία Παπαγγελή.

Να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκαλέσει η χρόνια αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και  της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου,  που προκαλεί εμπόδια  στο να αξιοποιηθεί το Νησί των Ονείρων από υποψήφιους επενδυτές ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου από τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Κώστα Λούλη.

Ο βουλευτής Εύβοιας επισκέφτηκε τον κ. Λούλη, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου,  συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ερέτριας  Κηρύκο Μπασινά και την αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Παπαγγελή.

Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι το νησί, που είχε αξιοποιηθεί τουριστικά και οι εγκαταστάσεις του αποτελούσαν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από τη δεκαετία του 1960, σήμερα - δυστυχώς-  παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης, ενώ τα γραφειοκρατικά προβλήματα απομακρύνουν το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή, ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε, ότι θα προωθηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την αξιοποίησή του νησιού.

Συγκεκριμένα, θα επιδιωχθεί η ανάκληση από την πλευρά της ΕΤΑΔ ΑΕ της άρσης παραχώρησης του περιβάλλοντος χώρου του Πεζονησίου, έκτασης 27 στρεμμάτων που ανήκει στην ιδιοκτησία της,  στο Δήμο Ερέτριας για να ανοίξει ο δρόμος για την αναβάθμιση της περιοχής και παράλληλα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Επιστροφή