ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ: Διαφωνώ να γίνει Διοικητήριο στο παλιό ελαιοτριβείο στην Κύμη

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ: Διαφωνώ να γίνει Διοικητήριο στο παλιό ελαιοτριβείο στην Κύμη
23 Οκτωβρίου 2019, 17:45
A+ A-
Δείτε τι αναφέρει η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Μεγάλες φωτιές έχει ανάψει στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αγοράσει το κτήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού στην Κύμη (παλιά ήταν ελαιοτριβείο) για να το μετατρέψει σε Διοικητήριο και Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα: «Αλλαγή όρων δόμησης εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κύμης στο Ο.Τ. 126, το οποίο χαρακτηρίζεται ως  χώρος Διοικητηρίου».

Μετά την συνεδρίαση ακολούθησαν συζητήσεις, μέσω των οποίων μεταφέρθηκαν οι απόψεις των δημοτικών συμβούλων του Δήμου και γενικά επικρατεί μεγάλη αναταραχή σχετικά με το θέμα του Διοικητηρίου της Κύμης.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης  Αλεξάνδρα Θαλασσινού, θεωρώντας ότι διαστρεβλώνονται οι απόψεις της, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι συμφωνεί να  φτιαχτεί Κέντρο Πολιτισμού στην Κύμη, αλλά όχι σε αυτό το χώρο που προτείνεται από την Δημοτική Αρχή και όχι με δανεισμό, αλλά με χρηματοδότηση μέσω προγράμματος.

Η κ. Θαλασσινού επισημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με το κτήριο του Συνεταιρισμού, ο οποίος έχει πολλά χρέη προς την Κτηματική Υπηρεσία (140.000 ευρώ), ενώ πληροφορήθηκε επιπλέον ότι  ο εν λόγω Συνεταιρισμός και η Διοίκησή του φαίνεται να στερείται οιασδήποτε νομιμότητας

Επιστροφή