ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΑΡΤΑΚΗ 3-2 (ΚΥΠΕΛΛΟ): Ο θρίαμβος έγινε ...μεγάλη νίκη

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΑΡΤΑΚΗ 3-2 (ΚΥΠΕΛΛΟ): Ο θρίαμβος έγινε ...μεγάλη νίκη
30 Οκτωβρίου 2019, 19:00
A+ A-
Με 3-0 προηγήθηκαν οι "Λύκοι"

Σε νίκη-θρίαμβο της Μακρυκάπας πήγαινε να εξελιχθεί ο αγώνας της με τον ΑΟΝΑ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Εύβοιας, όταν προηγήθηκε με 3-0, αλλά τελικά νίκησε 3-2 και οι ισορροπίες δεν ανατράπηκαν σε μεγάλο βαθμό για την ομάδα της Αρτάκης, η οποία φυσικά διατηρεί τα προγνωστικά υπέρ της για την πρόκριση, παίζοντας τη ρεβάνς στην έδρα της.

Πάντως, οι "Λύκοι" έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση και πολύ αποτελεσματική με πρωταγωνιστές τον Δήμο Σίδερη, τον πρώην παίκτη του ΑΟΝΑ Παναγιώτη Καραντάκη και  τον ιδιαίτερα ανεβασμένο φέτος, Δημήτρη Τσούτση.

Με πολύ καλούς μαχητές και τους υπόλοιπους παίκτες η Μακρυκάπα έβαλε δύσκολα στην Αρτάκη που έπαιξε χωρίς κάποιους βασικούς ενόψει των υποχρεώσεων της στη Γ' Εθνική.

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν είχα στον πάγκο τον Αντώνη Αυλωνίτη (παραιτήθηκε λίγο πριν το ματς), ξεκίνησαν χωρίς τους Ντελέκο, Βεζιρτζόγλου, Χατζηστάμου, Παπαδάκη, αλλά οι της Μακρυκάπας δεν τους άφησαν να ξεκουραστούν...

Οταν η Μακρυκάπα  προηγήθηκε 1-0 μπήκε ο Χατζηστάμου και μετά το 2-0 ο Μιχάλης Μαύρος, που ανέλαβε για άλλη μια φορά να κατεβάσει την ομάδα, έριξε στη μάχη και τους Ντελέκο, Βεζιρτζόγλου, ενώ αμέσως μετά το 3-0 μπήκε στον αγώνα και ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Ο ΑΟΝΑ βελτιώθηκε, η Μακρυκάπα δεν πρόσεξε στην άμυνά της κι έτσι ο ...θρίαμβος μετατράπηκε σε μια νίκη, όμως, μεγάλη για τους "Λύκους", οι οποίοι και τις δυο τελευταίες φορές που διεκδίκησαν την είσοδό τους (για πρώτη φορά) στους "4" του κυπέλλου, είχαν πέσει πάλι σε ομάδα Γ' Εθνικής και πιο συγκεκριμένα στον ΑΟ Χαλκίς.

Το 2015 είχαν πέσει ηρωικά χάνοντας στα πέναλτι με 4-5 και το 2017 είχαν ηττηθεί  σε διπλούς αγώνες με 0-5 και 1-2.

Σήμερα, με τον ΑΟΝΑ, προηγήθηκε στο 41', όταν μετά από ενέργεια του Τσούτση, ο Καραντάκης βρέθηκε σε θέση βολής και δεν χαρίστηκε στον Ράντζα, κάνοντας το 1-0.

Στο 55' ο Σίδερης, που είχε δοκάρι λίγο νωρίτερα, έβγαλε μια φοβερή μπαλιά στον Τσούτση, ο οποίος με ένα εξίσου θαυμάσιο βολ-πλανέ έκανε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

11 λεπτά αργότερα (66') ήταν η σειρά του Καραντάκη να αποσπάσει το χειροκρότημα ...και των αντιπάλων, για το γκολ που πέτυχε με όμορφο γυριστό σουτ σε μια αναμπουμπούλα στην άμυνα της πρώην ομάδας του, σημειώνοντας το 3-0.

Η αντίδραση της Αρτάκης στη συνέχεια, όπως προαναφέραμε, έφερε δυο γκολ. Το ένα στο 69' με κεφαλιά ψαράκι του  Βασίλη Μιχελή που ήρθε με μεταγραφή την περ. βδομάδα και χρίστηκε σκόρερ στο πρώτο ματς που έπαιξε με τα ερυθροκίτρινα.

Στο 83' διαμορφώθηκε το τελικό 3-2 με γκολ του Ντελέκου και αφού προηγήθηκε ωραίος συνδυασμός του Παπαδάκη με τον Βεζιρτζόγλου.

Διαιτησία: Γκάτσος, Κωνστάντιος-Πριόνας.

ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Νίκος Κιαπέκος): Δρενάφτσης, Βουρδάνος (72′ Δ. Χασάνδρας), Χ. Χασάνδρας, Κουτσαυλής, Πουρνής, Μπασινάς, Γκίκας, Στούπας (93′ Σακκάς), Τσούτσης (61′ Κούκουρας), Σίδερης, Καραντάκης.

ΑΟ ΝΕΑΣ ΑΤΑΚΗΣ (Μιχάλης Μαύρος): Ράντζα, Τσίγκας, Μπαλαμπάνης, Πατερίτσας, Καραμπάς, Μαυρόπουλος (60′ Ντελέκος), Λούκας, Μιχελής, Μακρής (60′ Βεζιρτζόγλου), Λειβαδίτης (66' Παπαδάκης), Σαχίνης (51′ Χατζηστάμου).

Επιστροφή