Ο Chef Προτείνει

Ρεβίθια στη γάστρα

Ρεβίθια στη γάστρα
1 Νοεμβρίου 2019, 08:50
...με μυρωδικά χόρτα

Τα ρεβίθια καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά ως όσπρια, καβουρντισμένα ως ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια), γίνονται θρεπτικά άλευρα και μετά από επεξεργασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του καφέ.

Είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C.

Υλικα

• 300 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα από το βράδυ
• 2 ματσάκια σέσκουλα σε χοντρά κομμάτια
• 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
• 1 ματσάκι μυρώνια χοντροκομμένα
• 0.5 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• 70 ml ελαιόλαδο
• αλάτι - πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε

Σουρώνουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουλιάσει. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα σιγοβράζουμε για 1-1½ ώρα, έως ότου μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα σέσκουλα και σκεπάζουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μυρώνια και σοτάρουμε ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μια γάστρα βάζουμε τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε σουρώσει, τα σέσκουλα με το κρεμμύδι και τα μυρώνια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σούπα ...σοκολάτας

Σούπα ...σοκολάτας
Ο Chef Προτείνει
[25/10/2019 - 00:00]

Και όλοι θα πούμε ναι σε ένα πιάτο ...απόλαυσης! ...περισσότερα