ΠΑΝΙΚΟΣ στο Facebook για σπείρα που αρπάζει παιδιά

3 Νοεμβρίου 2019, 12:15
A+ A-
Ανάρτηση έχει προκαλέσει χαμό

Πανικό χωρίς πραγματική αιτία προκαλεί τις τελευταίες ημέρες στην τοπική μας κοινωνία η αναπαραγωγή... είδησης στο Facebook για την αρπαγή παιδιών.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανάρτηση, δυο γυμνασμένοι νεαροί κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Νεάπολης (?) με το φορτηγό που βλέπετε και πήγαν να αρπάξουν ανήλικους!

Είναι προφανές ότι πρόκειται για... μούφα είδηση. Το ωραίο είναι ότι από τη μία είναι άγνωστοι οι δράστες, αλλά από την άλλη οι συντάκτες της... είδησης ξέρουν με βεβαιότητα ότι "πρόκειται για σπείρα με εμπόριο οργάνων"!

Εκτός αυτού, δεν ξεκαθαρίζεται καν αν μιλάμε για τη Νεάπολη της Χαλκίδας ή της Θεσσαλονίκης. Παρολ' αυτά, είναι πολλοί αυτοί που αναπαράγουν την ανάρτηση και σπέρνουν πανικό.

Χαρακτηριστική είναι η ακόλουθη ανάρτηση επιχειρηματία από τη Νέα Αρτάκη, η οποία έφθασε τις 90 κοινοποιήσεις μέσα σε λίγο χρόνο. Ευτυχώς είναι πολλοί οι γονείς που αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μούφα είδηση και το αναφέρουν στα σχόλια κάτω από τέτοιες αναρτήσεις.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί τέτοια "είδηση". Είναι αρκετές οι αναρτήσεις που αναφέρονται σε δήθεν επιδειξίες ή άλλους που αρπάζουν παιδιά. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη ανάρτηση που έκανε λόγο για λευκό βανάκι, το οποίο κυκλοφορεί στην Αρτάκη με στόχο την αρπαγή ανηλίκων!

 

 

 

Επιστροφή