Κοινωνία

ΠΑΝΙΚΟΣ στο Facebook για σπείρα που αρπάζει παιδιά

3 Νοεμβρίου 2019, 12:15
Ανάρτηση έχει προκαλέσει χαμό

Πανικό χωρίς πραγματική αιτία προκαλεί τις τελευταίες ημέρες στην τοπική μας κοινωνία η αναπαραγωγή... είδησης στο Facebook για την αρπαγή παιδιών.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανάρτηση, δυο γυμνασμένοι νεαροί κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Νεάπολης (?) με το φορτηγό που βλέπετε και πήγαν να αρπάξουν ανήλικους!

Είναι προφανές ότι πρόκειται για... μούφα είδηση. Το ωραίο είναι ότι από τη μία είναι άγνωστοι οι δράστες, αλλά από την άλλη οι συντάκτες της... είδησης ξέρουν με βεβαιότητα ότι "πρόκειται για σπείρα με εμπόριο οργάνων"!

Εκτός αυτού, δεν ξεκαθαρίζεται καν αν μιλάμε για τη Νεάπολη της Χαλκίδας ή της Θεσσαλονίκης. Παρολ' αυτά, είναι πολλοί αυτοί που αναπαράγουν την ανάρτηση και σπέρνουν πανικό.

Χαρακτηριστική είναι η ακόλουθη ανάρτηση επιχειρηματία από τη Νέα Αρτάκη, η οποία έφθασε τις 90 κοινοποιήσεις μέσα σε λίγο χρόνο. Ευτυχώς είναι πολλοί οι γονείς που αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μούφα είδηση και το αναφέρουν στα σχόλια κάτω από τέτοιες αναρτήσεις.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί τέτοια "είδηση". Είναι αρκετές οι αναρτήσεις που αναφέρονται σε δήθεν επιδειξίες ή άλλους που αρπάζουν παιδιά. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη ανάρτηση που έκανε λόγο για λευκό βανάκι, το οποίο κυκλοφορεί στην Αρτάκη με στόχο την αρπαγή ανηλίκων!

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος για τον 49χρονο γυναικολόγο που πέθανε από κορωνοϊό

Θρήνος για τον 49χρονο γυναικολόγο που πέθανε από κορωνοϊό
Κοινωνία
[01/12/2020 - 07:34]

Ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών και αγαπούσε το μπόντι μπίλντινγκ.   ...περισσότερα

Προσφέρουν φαγητό κάθε βράδυ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Προσφέρουν φαγητό κάθε βράδυ σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κοινωνία
[30/11/2020 - 08:57]

Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης.  ...περισσότερα

ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑ: Επίθεση σκυλιών σε γυναίκα

ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑ: Επίθεση σκυλιών σε γυναίκα
Κοινωνία
[29/11/2020 - 13:22]

Η 60χρονη τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας ...περισσότερα