Οικονομία

Αποζημίωση 4 εκατομμυρίων ευρώ σε κτηνοτρόφους

Αποζημίωση 4 εκατομμυρίων ευρώ σε κτηνοτρόφους
7 Νοεμβρίου 2019, 15:48
Δείτε πόσα χρήματα θα διατεθούν σε κτηνοτρόφους της Στερεάς Ελλάδας.

Από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη υπεγράφη και εφαρμόζεται η απόφαση για την έγκριση, διάθεση και κατανομή ποσού ύψους 3.990.979 ευρώ, που θα κατευθυνθεί στην αποζημίωση κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα.

Την αποζημίωση θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι το ζωικό κεφάλαιο των οποίων έχει πληγεί από ζωονόσους, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέσων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας για το έτος 2019.

Οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα λάβουν 194.002 ευρώ, ενώ τα περισσότερα χρήματα θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας (1.813.719 ευρώ) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (726.654 ευρώ).

Η συγκεκριμένη Απόφαση αφορά ένα σύνολο δραστηριοτήτων με σκοπό την καταπολέμηση των κυριότερων ζωονόσων που πλήττουν τη χώρα μας όπως η Σαλμονέλωση, η Βρουκέλλωση (Μελιταίος Πυρετός), η Ενζωοτική Λεύκωση, η Τρομώδης Νόσος,  η Φυματίωση, των μηρυκαστικών (βοοειδή – αιγοπρόβατα) αλλά και αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω δήλωσης και προσκόμισης νεκρών ζώων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ