Αθλητικά

Η Αρτάκη, ο Λάμπρου και ο ιστορικός του μέλλοντος που θα απορήσει

Η Αρτάκη, ο Λάμπρου και ο ιστορικός του μέλλοντος που θα απορήσει
8 Νοεμβρίου 2019, 17:12
Ο Μιχάλης Μαύρος, ο επικρατέστερος για να συνεχίσει στο τιμόνι του ΑΟΝΑ.

Την περ. εβδομάδα είχαμε το σίριαλ Αυλωνίτη στην Αρτάκη κι αυτή την εβδομάδα το σίριαλ Λάμπρου. Δύο προπονητές που έχουν συνδεθεί με την Αρτάκη και στο παρελθόν.

Το 2002 ο Αυλωνίτης είχε αντικαταστήσει τον Λάμπρου στον ΑΟΝΑ, μετά από 4,5 χρόνια -απόλυτα- πετυχημένης πορείας με τίτλους στην Α' ΕΠΣΕ και ανόδους στη Δ' Εθνική.

Στη συνέχεια ο Μαντουδιανός τεχνικός ανέλαβε τον Λήλα και τον οδήγησε στα σαλόνια της επαγγελματικής Γ' Εθνικής (με Αγραφιώτη-Μολέ στη διοίκηση), ενώ έπαιξε και διπλούς αγώνες Κυπέλλου (σε Βασιλικό και Τούμπα) με τον ΠΑΟΚ. Λάμπρου εναντίον Αγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος γιορτάζει σήμερα και χρόνια του πολλά.

Την επόμενη χρονιά ο Λήλας μετονομάστηκε, έστω άτυπα σε Χαλκίδα-Λήλας, το εγχείρημα δεν προχώρησε και από τότε, και η Χαλκίδα και ο Λήλας τριγυρνάνε στα αλώνια και στα σοκάκια. Ετσι, μια σύντομη αναδρομή.

Πριν λίγα 24ωρα η Αρτάκη έκανε πρόταση στον Γιώργο Λάμπρου, αλλά η δουλειά χάλασε. Οταν ο ιστορικός του μέλλοντος καταπιαστεί με την πρόταση του ΑΟΝΑ στον Λάμπρου, θα απορήσει και θα δυσκολευτεί να αποσαφηνίσει για ποιον λόγο οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Από τη στιγμή που ο Αυλωνίτης παραιτήθηκε γρήγορα για τους δικούς του λόγους και η διοίκηση αποφάσισε να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του, ο Λάμπρου ήταν μακράν η καλύτερη επιλογή.

Και ήταν ...ευλογία για την Αρτάκη ότι ο Λάμπρου ήταν ελεύθερος, μετά τη δική του περιπέτεια το καλοκαίρι με τον ΑΟ Χαλκίς.

Εκατό ανθρώπους να ρωτήσεις στο δρόμο, οι 99 θα σου πουν ότι είναι, αν όχι ο κορυφαίος, μεταξύ των 2-3 κορυφαίων στο νομό.

Το ίδιο απάντησε κι ο αρχηγός του ΑΟ Χαλκίς Σάκης Τσούτης στην συνέντευξη που έδωσε στην έντυπη «Γνώμη» της Παρασκευής (...και αναφέρεται κυρίως στη φτωχή βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του ΑΟΧ).

Η Αρτάκη μπήκε στη διαδικασία να ψάξει για προπονητή. Αν η διοίκηση έλεγε εξαρχής ότι «δίνουμε τα κλειδιά στον Μιχάλη Μαύρο που έμεινε όρθιος και στη Ραφήνα με το πολύτιμο Χ» κανείς δεν θα έλεγε τίποτα.

Αλλά το να μπεις σ' αυτό το τρυπάκι, να ανοίξεις διάλογο με τον Λάμπρου και να χαλάσει η δουλειά, τη στιγμή που ο προπονητής είναι 100% θετικός στη συνεργασία, μοιάζει με ...κατόρθωμα.

Και να πεις ότι ο Λάμπρου ζήτησε να χρυσοπληρωθεί πάει κι έρχεται. Ισα-ίσα που τα ποσά που ακούγονται μόνο απαγορευτικά δεν είναι, όσο δύσκολες κι αν είναι οι εποχές που διάγουμε. Ούτε βρισκόμαστε εν μέσω μεταγραφικής περιόδου για να μην τα βρουν ΑΟΝΑ και Λάμπρου στον σχεδιασμό, όπως συνέβη με τον Αυλωνίτη.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Λάμπρου μετά την κουβέντα που έκανε με τον πρόεδρο Γιάννη Βαγιάννη, περίμενε το τελικό «οκ» για να σηκώσει μανίκια και να πιάσει δουλειά.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε (προφανώς κάτι μεσολάβησε στον τρόπο σκέψης του Βαγιάννη) και πλέον, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι πρωταθλητές Εύβοιας θα πορευτούν με τον Μιχάλη Μαύρο στο τιμόνι.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάηκε -με τόση ευκολία- το χαρτί του Λάμπρου και η διοίκηση θα κάνει εκ νέου κίνηση για ...άλλον προπονητή.

Είναι σαν να σου την πέφτει η Μόνικα Μπελούτσι και να της ρίχνεις χυλόπιτα για τα μάτια της ...κυρά-Σταυρούλας από τη Δραπετσώνα.

Πολύ σωστά το έγραψε η έντυπη «Γνώμη» ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για ΑΟΝΑ και Λάμπρου.

Ο Λάμπρου, να συνεχίσει να καταγράφει πετυχημένες θητείες και ο ΑΟΝΑ να ξεκινήσει την αντεπίθεση για τη βαθμολογική του αναρρίχηση.

Οχι ότι δεν μπορεί να πετύχει το παραπάνω με τον Μαύρο στο τιμόνι. Αλλά με την προϋπόθεση ότι η διοίκηση θα τον στηρίξει με πράξεις και όχι να τον επιστρατεύει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, λες και είναι μπαλάκι του τένις. Μόνο έτσι θα είναι και ο ίδιος ήρεμος για να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Ο Σπύρος Κατσινής φέρνει ξανά στη Εύβοια τον Τίνι Τουρέ

ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Ο Σπύρος Κατσινής φέρνει ξανά στη Εύβοια τον Τίνι Τουρέ
Αθλητικά
[22/09/2020 - 00:18]

Είναι από τη Γουϊνέα και έχει αγωνιστεί σε τρεις ομάδες του νομού. Στις δύο είχαν ξανασυνεργαστεί. ...περισσότερα

Η διπλή μάχη Δροσιά-Μακρυκάπα, η ατάκα Κασομούλη και το ...πορτοκαλί υποβρύχιο

Η διπλή μάχη Δροσιά-Μακρυκάπα, η ατάκα Κασομούλη και το ...πορτοκαλί υποβρύχιο
Αθλητικά
[21/09/2020 - 21:25]

Το σχόλιο της Δευτέρας για τα αθλητικά δρώμενα της Εύβοιας. ...περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΙΛΑΣ: Είναι τιμή μου, που είμαι αρχηγός στον μεγάλο σύλλογο Λήλα Βασιλικού

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΙΛΑΣ: Είναι τιμή μου, που είμαι αρχηγός στον μεγάλο σύλλογο Λήλα Βασιλικού
Αθλητικά
[21/09/2020 - 18:42]

Το μήνυμα του «κάπτεν» στη διοίκηση, στον προπονητή και στους συμπαίκτες του. ...περισσότερα