ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Θα λειτουργήσουν τα νέα τμήματα στα Ψαχνά

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Θα λειτουργήσουν τα νέα τμήματα στα Ψαχνά
8 Νοεμβρίου 2019, 11:55
A+ A-
Αυτό εκτιμά μετά από επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Καθησυχαστική ήταν η ανακοίνωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ για την αναστολή λειτουργίας των νέων τμημάτων με έδρα τα Ψαχνά (δείτε εδώ). Η Πρυτανεία ξεκαθαρίζει ότι θα επανεξεταστεί η βιωσιμότητα αυτών των τμημάτων και εκτιμάει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση...

«Σε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το θέμα των νέων Τμημάτων, διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται περί κατάργησης των 3 νέων Τμημάτων του ΕΚΠΑ που θα λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Τμήμα Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού και Τμήμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων).

Τα Προγράμματα Σπουδών αυτών των Τμημάτων, τα ακαδημαϊκά κριτήρια δημιουργίας τους, οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και γενικότερα ο συνολικός σχεδιασμός τους θα υποβληθούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Θεωρούμε, γνωρίζοντας για τα Τμήματα του ΕΚΠΑ τις μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, τον σχεδιασμό τους και τα Προγράμματα Σπουδών τους, που είναι σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ότι θα λάβουν τις σχετικές γνωμοδοτήσεις και εγκρίσεις».

Επιστροφή