Υγεία

ΚΕΣΥ ΕΥΒΟΙΑΣ: Χωρίς θέρμανση και με ποντίκια να κυκλοφορούν στους χώρους

ΚΕΣΥ ΕΥΒΟΙΑΣ: Χωρίς θέρμανση και με ποντίκια να κυκλοφορούν στους χώρους
14 Νοεμβρίου 2019, 08:32
Απίστευτες΄καταγγελίες σε επίσημο κείμενο, που κατέθεσαν στη Βουλή τρεις βουλευτές.

Τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, οι Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Δελής και Γιώργος Λαμπρούλης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Παιδείας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Εύβοιας.

Στο κείμενο της ερώτησης περιγράφεται με «μελανά χρώματα» η κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΣΥ Εύβοιας, κάνοντας απίστευτες καταγγελίες, αφού αναφέρεται –μεταξύ άλλων- ότι:

« Δεν υπάρχει θέρμανση και οι εργαζόμενοι φέρνουν σόμπες από τα σπίτια τους. Δεν λειτουργούν όλες οι τουαλέτες και υπάρχει πρόβλημα δυσοσμίας. Δεν υπάρχει καθαρίστρια.

Οι αναπληρωτές πληρώνουν από την τσέπη τους για καθαρισμό του κτιρίου μία φορά το μήνα ή καθαρίζουν μόνοι τους. Έχουν εμφανιστεί ποντίκια. Είναι ακόμη εμφανείς οι επιπτώσεις (υγρασία σε ταβάνι και τοίχους, φθαρμένα πατώματα) από τις ζημιές που προκλήθηκαν πέρσι από την κακοκαιρία, οι οποίες είχαν επισκευαστεί με καθυστέρηση 2 μηνών.

Οι υπάρχοντες χώροι δεν επαρκούν, με συνέπεια ο λογοθεραπευτής, ο φυσικοθεραπευτής και ο εργοθεραπευτής να μοιράζονται το ίδιο γραφείο και να κάνουν συναντήσεις με μαθητές και γονείς «εκ περιτροπής».

Η έλλειψη αιθουσών δυσκολεύει την επιτυχή αξιολόγηση και συμβουλευτική, ούτε εξασφαλίζεται το απόρρητο κατά τις συνεδρίες.

Επίσης, το Κέντρο δε διαθέτει σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία. Όσα υπάρχουν είναι σε φθορά, με πολύ χαμηλή στάθμιση. Υπάρχει 1 νοομετρικό εργαλείο σε όλη την Εύβοια, για 4 ψυχολόγους, το οποίο μάλιστα δεν αντιστοιχεί σε όλες τις ηλικίες μαθητών. Οι ψυχολόγοι φέρνουν δικά τους τεστ για τις ανάγκες της υπηρεσίας.»

Οι τρεις βουλευτές ερωτούν την αρμόδια Υπουργό, τι μέτρα θα πάρει για:

  • Έγκαιρη διεπιστημονική διάγνωση, προσδιορίζοντας την δυσκολία και προτείνοντας το κατάλληλο ειδικό πλαίσιο για κάθε παιδί.
  • Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις στην υπηρεσία σε μόνιμο εκπαιδευτικό, επιστημονικό προσωπικό, γραμματειακή υποστήριξη και προσωπικό καθαριότητας
  • Επαρκή χρηματοδότηση και διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού.
  • Μεταφορά του ΚΕΣΥ σε εγκαταστάσεις κατάλληλες για τη λειτουργία της υπηρεσίας.
  • Μόνιμους διορισμούς στα σχολεία για τις ανάγκες των παιδιών που χρήζουν παράλληλης στήριξης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανησυχία για την αύξηση των νοσηλευόμενων

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανησυχία για την αύξηση των νοσηλευόμενων
Υγεία
[09/07/2020 - 10:16]

Καμπανάκι για τα εισαγόμενα κρούσματα ...περισσότερα

ΕΦΕΤ: Aνακαλείται φυτικό υποκατάστατο τυριού

ΕΦΕΤ: Aνακαλείται φυτικό υποκατάστατο τυριού
Υγεία
[09/07/2020 - 07:33]

Ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. ...περισσότερα