Η μάχη της κορυφής στην Α' ΕΠΣΕ, ο ΑΟ Χαλκίς και οι Άγριες Μέλισσες

Η μάχη της κορυφής στην Α' ΕΠΣΕ, ο ΑΟ Χαλκίς και οι Άγριες Μέλισσες
15 Νοεμβρίου 2019, 14:10
A+ A-
Η παρουσίαση της φανέλας του ΑΟΧ μας ...μάρανε την Κυριακή.

Καλά κρατεί η μάχη της κορυφής στην Α' ΕΠΣΕ, με τον Ηρακλή Ψαχνών να «απολαμβάνει» το +2 από τη γκέλα του Ταμυναϊκού στο γήπεδο-χωράφι της Βάθειας, με την έδρα του Αμαρυνθιακού να κλείνει μέχρι νεοτέρας, μετά την επίσκεψη της επιτροπής της ΕΠΣΕ, που διαπίστωσε αυτό που φώναζε ο Καρβέλης (μετά το "Χ" του Ταμυναϊκού), ότι σ' αυτό το γήπεδο δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Ο Ηρακλής Ψαχνών έχει δύσκολη αποστολή στη Σκεπαστή, με την οποία θα παίξει και την ερχόμενη Τετάρτη για το Κύπελλο (αγώνας ρεβάνς στα Ψαχνά, με τον Ηρακλή να έχει περάσει νικηφόρα με 1-0 από τη Σκεπαστή στο πρώτο ματς).

Ο Ηρακλής έχει τον πρώτο λόγο και αυτή την Κυριακή για το πρωτάθλημα, όπως κι ο Ταμυναϊκός στο Αλιβέρι με αντίπαλο τον Ελλήσποντο. Αλλά και ο Ελλήσποντος και η Σκεπαστή έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία μέχρι τώρα, και αν τους δώσεις την αφορμή, θα σου κάνουν ζημιά. Αλλωστε, μιλάμε για την 3η (Σκεπαστή) και τον 6ο (Ελλήσποντος) της βαθμολογίας.

Ο Ταμυναϊκός στη Δροσιά βγήκε ...τριπλά κερδισμένος. Πρώτον, πέρασε από μία πολύ δύσκολη έδρα. Δεύτερον, το έκανε με εμφατικό τρόπο (0-4) και τρίτον, επέστρεψε στη δράση με χατ τρικ ο Σίμωσης. Η καλύτερη απάντηση σε όσους ...τον ήθελαν στα σχοινιά με τον Καρβέλη.

Ο ΑΟ Χαλκίς τώρα, φιλοξενεί τον Αμαρυνθιακό. Οι Χαλκιδέοι δεν είναι παραγωγικοί (με μόλις 9 γκολ ενεργητικό) και κοντράρονται με την τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Αμαρυνθιακός μπορεί κι αυτός να βλέπει το γκολ με το ...κιάλι, αλλά έχει δεχτεί μόλις 7 τέρματα.

Το ...πιο θετικό για τον Αμαρυνθιακό είναι ότι έρχεται στο Στάδιο της Χαλκίδας με ψυχολογία μετά την πρώτη του νίκη την περ. εβδομάδα επί του Λήλα.

Ο ΑΟΧ στον αντίποδα παίζει υπό πίεση. Μετράει πέντε ήττες σε πέντε εκτός έδρας ματς. Και δεν έχει παίξει με Ηρακλή, Ταμυναϊκό, Δροσιά, Μακρυκάπα, δηλαδή τις 4 ομάδες της πρώτης 5αδας της βαθμολογίας.

Οκ, σε δύο ματς έμεινε με δέκα παίκτες, στη Σκεπαστή πίεσε αφόρητα, αλλά δεν σκόραρε, στην Αιδηψό ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έπιανε τα άπιαστα, στο Αυλωνάρι δεν έπαιξε ο Θωμάς που έμεινε έξω τελευταία στιγμή ...λόγω κάρτας υγείας, αλλά να λέγεσαι ΑΟΧ και να μετράς μόνο ήττες μακριά από τη Χαλκίδα στην Α' ΕΠΣΕ, αγγίζει τα όρια του εξωφρενικού.

Από το βάρος της φανέλας ή έστω από σπόντα, μια ισοπαλία θα ...ερχόταν.

Θέλαμε να σημειώσουμε τι ...αντίθετο κοινό έχουν ΑΟΧ και Παναθηναϊκός... Ο ΑΟΧ δεν κερδίζει εκτός και ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει εντός, αλλά ήρθε η ανατροπή με την ΑΕΚ (3-2) και πλέον, μόνο ο ΑΟΧ δεν κερδίζει εκτός. 

Είχαμε γράψει -μεταξύ σοβαρού κι αστείου- τις προάλλες, ότι ο ΑΟΧ σε λίγο θα χάσει και από το Διαφάνι των «Άγριων Μελισσών».

Στη σειρά, ο Νικηφόρος αρραβωνιάστηκε την Ασημίνα, ο Λάμπρος έριξε στο κρεββάτι την Λενιώ, και ο ΑΟΧ ακόμη να νικήσει.

Σε άλλα νέα, ο γκολκίπερ Γιαλός αποκτήθηκε από τον σύλλογο, αλλά το παιδί δεν μπορούσε να συνεννοηθεί για τις βασικές του ανάγκες (σπίτι, φαγητό, κτλ) και ξαναγύρισε στη Σκύρο. 

Ο δε, Βασίλης Κολιόπουλος, δέχτηκε να υπογράψει, να προπονηθεί και να αγωνιστεί σε επίσημα ματς, πριν καν πάρει την προκαταβολή του.

Απ' όσο γνωρίζουμε έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το Φοίβο Μορίδη ότι θα του καταβάλει την προκαταβολή την Παρασκευή 15/11. Ελπίζουμε να τηρηθεί η υπόσχεση.

Ο Φοίβος Μορίδης, ο οποίος προετοιμάζεται και ο ίδιος εντατικά για την παρουσίαση της φανέλας την Κυριακή, στο περιθώριο του ματς με τον Αμαρυνθιακό.

Θα αναλύαμε τώρα την παροιμία που λέει για τη ...Μαρμάρω που στολίζεται, αλλά ας το αφήσουμε.

Καλά είναι όλα αυτά, αλλά να υπάρχει και στην ομάδα μια σχετική ηρεμία. Με τον ΑΟΧ στην 14η θέση της Α' ΕΠΣΕ (κάτω από τη ζώνη), τους φιλάθλους απογοητευμένους και τον Τοκπασίδη να ψάχνει λύσεις (...και νερά στην προπόνηση), η παρουσίαση της φανέλας μας μάρανε.

Συνήθως ο Φοίβος Μορίδης (λέει ότι) βρίσκεται στο Λονδίνο. Πριν το ματς με το Αυλωνάρι κυκλοφόρησε μια φήμη ότι έχει πάει στη Μόσχα. Πάντως, στο Αυλωνάρι έδωσε το «παρών» και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει βρεθεί σε όλα τα εκτός έδρας ματς της ομάδας... 

Αλλά και κάτι ακόμη... Διαθέτει το χάρισμα της πειθούς σε μεγάλο βαθμό. Δηλαδή μπορεί να τον δεις να πίνει καφέ στην Αβάντων με τον Γιώργο Αρτίτσογλου και να σε πείσει ότι βρίσκεται σε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο

ΥΓ1: Ωραίο ματς το Λήλας-Δροσιά το Σάββατο στο Βασιλικό. Αμφότεροι θέλουν να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών και θα πέσουν κορμιά. Προηγήθηκε δύσκολη εβδομάδα μετά τις ήττες της περ. εβδομάδας, ο ΑΠΚΟ με βαρύ σκορ στην έδρα του από τον Ταμυναϊκό και ο Λήλας στη Βάθεια.

ΥΓ2: Μιλώντας με τον προπονητή της Μακρυκάπας Νίκο Κιαπέκο μετά το διπλό που πήρε στην Ερέτρια, του παρομοιάσαμε την ομάδα του με την ΑΕΛ, ότι δηλαδή ο αντίπαλος πρέπει να φτύσει αίμα για να νικήσει τους «Λύκους» απ' τα Μεσσάπια. Και την επόμενη μέρα η ΑΕΛ έφαγε τρία στη Λάρισα από τη Λαμία.

Επιστροφή