Πολλά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος " Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ"

Πολλά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος  Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ
16 Νοεμβρίου 2019, 11:27
A+ A-
Οι διπλωματούχοι πολιτικοί μηχανικοί της Εύβοιας καταθέτουν προτάσεις για την επίλυσή τους.

Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα " Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ" παρουσίασε πολλά προβλήματα στην πράξη, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη διαδικασία χιλιάδες εν δυνάμει ωφελούμενοι και να πληγεί η αξιοπιστία και ο επαγγελματισμός των μηχανικών. 

Τα γεγονότα αυτά επισημαίνονται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας, η οποία αναφέρει αναλυτικά τα προβλήματα και καταθέτει για την επίλυσή τους τις παρακάτω προτάσεις:

1. Αύξηση της τελικής επιχορήγησης ανά περιφέρεια

2. Βελτίωση της πλατφόρμας που διαχειρίζεται τις υποβαλλόμενες αιτήσεις, διορθώνοντας τις παθογένειες που έχουν αναφερθεί.

3. Οι καθυστερήσεις που αφορούν στις απαραίτητες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και διαδικασίες της πλατφόρμας να μην διακόπτουν ή να «κολλάνε» την ολοκλήρωση της αίτησης.

4. Να δοθεί επαρκής χρόνος για κάθε περιφέρεια κατά τον οποίο θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα και να γίνονται αιτήσεις. Όταν τα κονδύλια δεσμευτούν να δίνεται σε όλες τις αιτήσεις αρ. πρωτοκόλλου και η αίτηση να χαρακτηρίζεται ως επιλαχούσα.

Άλλωστε πολλά από τα κονδύλια που δεσμεύονται με την αρχική αίτηση μπορεί τελικά να μην απορροφηθούν για πολλούς λόγους όπως είναι η μη λήψη δανείου, η μη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, η αδυναμία συνέχισης-ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Αυτό θα δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς "εν δυνάμει δικαιούχους" (επιλαχόντες) να ενταχθούν οριστικά στο πρόγραμμα. 

Επιστροφή