Η μεγάλη ώρα του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στο ...Αυστριακό θωρηκτό!

Η μεγάλη ώρα του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στο ...Αυστριακό θωρηκτό!
17 Νοεμβρίου 2019, 11:26
A+ A-
Σήμερα το βράδυ ο μεγάλος τελικός στο Λονδίνο.

Την παγκόσμια αναγνώριση από την αθλητική κοινότητα απολαμβάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη μεγάλη του νίκη στον ημιτελικό του ATP Finals απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ.

Στο τουρνουά του Λονδίνου αγωνίζονται οι οκτώ καλύτεροι παίκτες της χρονιάς και για πρώτη φορά βρέθηκε εκεί Ελληνας τενίστας. Ο Τσιτσιπάς κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ, που πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος στο 2019, και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο.

Εχασε από τον Ναδάλ με 2-1, αλλά αυτό δεν του στέρησε την πρώτη θέση στον όμιλο. Ηδη ο Στέφανος είχε μια απόλυτη επιτυχημένη πορεία στο τουρνουά καταφέρνοντας να προκριθεί στον ημιτελικό. Ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.

Απεναντι στον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ (σ.σ. προερχόταν από ένα αψεγάδιαστο ματς απέναντι στον Τζόκοβιτς), ο "Στεφ" πραγματοποίησε τρομερό αγώνα και με 2-0 σετ πέταξε εκτός τελικού τον Ελβετό. Ολα αυτά υπό την παρουσία και του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξέδρα της O2 Arena.

Σήμερα, στις 8 το βράδυ (μετάδοση από την Cosmote tv), ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Αυστριακό Ντομινίκ Τίεμ. Πρόκειται για έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό παίκτη, ο οποίος, όμως, είναι εξαιρετικός παίκτης, ειδικά στο χώμα.

Στο Λονδίνο, ο Τίεμ πραγματοποιεί μεγάλο τουρνουά και έχει ως όπλο τα πολύ δυνατά χτυπήματά του, που είναι ικανά να διαλύσουν τον αντίπαλο. O Αυστριακός προηγείται στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 4 νίκες έναντι 2 του Τσιτσιπά.

Αν ο Στέφανοςς πάρει τον τίτλο στον Λονδίνο, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα του και φυσικά για μια από τις πιο σημαντικές διακρίσεις του ελληνικού αθλητισμού σε ατομικό επίπεδο. Καλή του επιτυχία!!

Επιστροφή