ΚΑΙΡΟΣ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους
20 Νοεμβρίου 2019, 07:37
A+ A-
Δείτε πότε θα επηρεαστεί η Εύβοια από την κακοκαιρία. 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), προβλέπεται επιδείνωση του καιρού.

Συγκεκριμένα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου: Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι. Η Δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η Κεντρική και βαθμιαία η Ανατολική Μακεδονία.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου: Κατά διαστήματα η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η Δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοινώθηκε ότι τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών και συνοδών φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επιστροφή