ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ: Κίνδυνος για τους περιθαλπόμενους στο παράρτημα ΑμεΑ

ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ: Κίνδυνος για τους περιθαλπόμενους στο παράρτημα ΑμεΑ
24 Νοεμβρίου 2019, 12:16
A+ A-
Εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Αυλίδας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι η κατάσταση του παραρτήματος  ΑΜΕΑ στο Βαθύ Αυλίδας είναι σε οριακό σημείο λειτουργίας , εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το παράρτημα συνεχίζει να λειτουργεί από το φιλότιμο των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζομένων, καθώς το προσωπικό είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας .

Από τις 100 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο 20 ,οι κενές θέσεις είναι 80.Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ απολύθηκαν και οι επικουρικοί απολύονται τέλος του έτους 2019.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης τα εξής:

"Στους εργαζόμενους οφείλονται 244 ρεπό και υπόλοιπα κανονικών αδειών, και λόγο της εντατικοποίησης της εργασίας ο κίνδυνος λάθους είναι ορατός όπως και η ασφάλεια των εργαζομένων .

Στο παράρτημα στεγάζονται 54 περιθαλπόμενοι. Τα περισσότερα από αυτά είναι βαριά περιστατικά, και εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού ενδεικτικά σας αναφέρουμε , ότι με 2 νοσηλεύτριες στην πρωινή βάρδια , 2 στην απογευματινή και  μία μια την νυχτερινή, ένας  τραπεζοκόμος που εκτελεί και χρέη μάγειρα το
πρωί  και ένας ένας το απόγευμα, έτσι είναι αδύνατον να εξασφαλιστεί η ασφαλή νοσηλεία και περίθαλψη, εκ των πραγμάτων είναι ελλιπής και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια τους.

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα."
 

Επιστροφή