ΔΡΟΣΙΑ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-2: Βρήκε τον δρόμο για το πρώτο φετινό διπλό

ΔΡΟΣΙΑ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-2: Βρήκε τον δρόμο για το πρώτο φετινό διπλό
23 Νοεμβρίου 2019, 17:30
A+ A-
Ενα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους Χαλκιδέους.

Τον δρόμο για το πρώτο φετινό διπλό βρήκε ο ΑΟ Χαλκίς, νικώντας με 2-0 τον ΑΠΚΟ στη Δροσιά.

Πρωταγωνιστές στα γκολ ήταν ο Μακαντάσης που ήρθε στην εκπνοή των μεταγραφών και έκανε σήμερα ντεμπούτο με τους κυανόμαυρους και ο Τόλης που επέστρεψε από τιμωρία 3 αγωνιστικών, λόγω κόκκινης κάρτας.

Ευκαιρίες έχασε και ο ΑΠΚΟ στο ματς, αλλά δεν ήταν το ίδιο ουσιαστικός με τον ΑΟΧ, που άνοιξε το σκορ νωρίς, μόλις στο 8', όταν μετά από σέντρα του Κολιόπουλου, ο Μακαντάσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο ΑΠΚΟ προσπάθησε να απαντήσει στο 17', αλλά το σουτ του Χάρη Ελευθερίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΑΠΚΟ συνέχισε να επισκέπτεται τα καρέ του ΑΟΧ, αλλά οι Βαρσαμάς και Σωκράτης Ελευθερίου δεν βρήκαν στόχο από ευνοϊκή θέση.

Λίγο αργότερα απειλητικός έγινε και ο σκόρερ του γκολ του ΑΟΧ, ο Μακαντάσης, που έκανε αισθητή την παρουσία του.

Στο β' ημίχρονο ένα καλό σουτ του Τουλίτση για τον ΑΠΚΟ πέρασε άουτ και δέκα λεπτά αργότερα, στο 62' ο ΑΟΧ διπλασίασε τα γκολ του.

Από φάουλ (σαν κοντινό κόρνερ) του Θωμά από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και κεφαλιά του Παλαιολόγου στο πρώτο δοκάρι, ο Τόλης (αριστερά στη φωτό πάνω) με νέα κεφαλιά έκανε το 0-2.

Στη συνέχεια η Δροσιά πίεσε ακόμη περισσότερο για την ανατροπή, αλλά δεν ήταν εύκολο, καθώς ο ΑΟΧ ήταν σοβαρός και δεν έδειξε διατεθειμένος να πετάξει στα σκουπίδια το πρώτο διαφαινόμενο διπλό. Μάλιστα, προσπάθησε να χτυπήσει και στην κόντρα για ένα τρίτο γκολ, αλλά τελικό το 0-2 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, σε ένα ανοιχτό ματς που αποζημίωσε τους φιλάθλους.

Ιστορικά, να σημειώσουμε ότι ο ΑΟΧ τα είχε βρει σκούρα στη Δροσιά όταν αγωνίστηκε με τον ΑΠΚΟ για την Α' ΕΠΣΕ και μάλιστα τις χρονιές που κέρδισε και την πρώτη θέση.

Την περίοδο 2009-10 έχασε 1-0 (με γκολ του Ανδρέα Παναγιωτάκου) και πέντε χρόνια μετά, το ματς έληξε με λευκή ισοπαλία.

Διαιτησία: Πόγκας, Πασχαλίδης-Λειβαδιτάκης.

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Ντρ. Κνεζεβιτς/Ν. Ευσταθίου): Οικονομίδης, Τουλίτσης, Σεϊνταράσι, Τζαφέρος, Προβής, Σουλιωτάκης (69' Γ. Αγγελάτος), Σωκ. Ελευθερίου, Μαστροκώστας, Χαρ. Ελευθερίου (88' Αλκο), Βαρσαμάς, Τζέμος (58' Χ. Φρυγανάς).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Παν. Τοκπασίδης): Αγριόδημος, Τζάβρας (16' λ.τρ. Λιάσκος), Γκούβερος, Τόλης, Θωμάς (89' Ταψής), Τσούτης, Τσίμπος, Λάζρι, Παλαιολόγος (63' Μπασινάς), Μακαντάσης (79' Πάλλης), Κολιόπουλος.

Επιστροφή