Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου και Οινοπαραγωγών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου και Οινοπαραγωγών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
24 Νοεμβρίου 2019, 14:20
A+ A-
Ζήτησαν να απασχολούνται οι πρόσφυγες ως εργάτες γης σε αγροτικές εργασίες, ανάμεσα σε άλλα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των οινοπαραγωγών έθεσαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου και  εκπρόσωποι των Ενώσεων Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), Θεσσαλίας και Αττικής (ΕΝΟΑΑ).

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας Απόστολος Μούντριχας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Οινοποιών Θεσσαλίας Κώστας Τσιλιλής και ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αττικής Ανδρέας Γκίκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό,  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ανέλυσαν τα σημαντικότερα ζητήματα  που τους απασχολούν και ζήτησαν να δοθούν λύσεις με σκοπό την ενίσχυση και στήριξη του κλάδου.

Ανάμεσα στα άλλα θέματα , ζήτησαν να εξεταστεί το αίτημα να έχουν τη δυνατότητα οι οινοποιητικές εταιρείες να προσλαμβάνουν περιστασιακά εργάτες γης με τη διαδικασία της αμοιβής και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών απασχολούμενων με εργόσημο, καθώς αυτή τη στιγμή οι εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν για τους εργάτες είναι δυσβάσταχτες.

 Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ανέφερε πως θα το εξετάσουν σε  συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, κατατέθηκε η πρόταση της απασχόλησης προσφύγων ως εργάτες γης, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία.

Επιστροφή