Μόνο αν ...αυτοκτονήσει το χάνει ο Ηρακλής Ψαχνών και η μάχη Τοκπασίδη-Ταυταρίδη

Μόνο αν ...αυτοκτονήσει το χάνει ο Ηρακλής Ψαχνών και η μάχη Τοκπασίδη-Ταυταρίδη
29 Νοεμβρίου 2019, 22:30
A+ A-
Το διπλό ψάχνει ο ΑΟΝΑ και ο Ταμυναϊκός μοιάζει με βαλβίδα ασφαλείας που σφυρίζει στη χύτρα.

Το πρώτο διπλό στο Καπαρέλι ψάχνει η Αρτάκη την Κυριακή, ένας αντίπαλος βατός σίγουρα, αλλά από την άλλη και η Αρτάκη δεν έχει την πολυτέλεια και το δικαίωμα να πάει σε καμία έδρα ψηλωμένη.

Ένα ενδεχόμενο τρίποντο θα ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία, με τον Μιχάλη Μαύρο να μοιάζει λίγο με τον μπασκετικό Γιώργο Βόβορα.

Δύο νίκες με Κόρινθο και Παναρκαδικό, ισοπαλία με Θύελλα στη Ν. Μάκρη και πρόκριση στο Κύπελλο επί της Μακρυκάπας. Τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν και συνεχίζει κανονικά στο τιμόνι της ομάδας, παρά τις «σειρήνες». 

Το όνομα του Βαγγέλη Ζέρβα «έπαιξε» για τον ΑΟΝΑ τις προηγούμενες μέρες, είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά η νίκη με ανατροπή επί του Παναρκαδικού έδωσε κι άλλα ...μπόνους στον Μιχάλη Μαύρο.

Οπως και να 'χει, όμως, η προπονητολογία δεν βοηθάει και θα πρέπει να παρθούν ξεκάθαρες αποφάσεις, τις οποίες η διοίκηση θα στηρίξει χωρίς παλινωδίες.

Η διοίκηση που ...άνοιξε το μπάτζετ το καλοκαίρι και τώρα προσπαθεί να το συμμαζέψει, εξού και η συνάντηση της Παρασκευής στο δημαρχείο για να επαναπροσδιοριστούν οι βασικές ανάγκες, αλλά και να βρεθούν σύμμαχοι.

Στην Α' ΕΠΣΕ χώρισαν οι δρόμοι του Γιάννη Καρβέλη με τον Ταμυναϊκό. Η ομάδα του Αλιβερίου, πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα κουβαλούσε την ταμπέλα του απόλυτου αουτσάιντερ στην διαφαινόμενη κούρσα τίτλου με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Το +7 όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με συμπληρωμένο το 1/3 του πρωταθλήματος δίνει στον Ηρακλή ένα ισχυρότατο προβάδισμα.

Οχι ότι δεν ανατρέπεται μια διαφορά των 7 βαθμών, αλλά θα πρέπει ο Ταμυναϊκός να πάει ...τρένο και ο Ηρακλής να υποστεί τρεις γκέλες, έχοντας και το μεταξύ τους ντέρμπι στον β' γύρο στα Ψαχνά. Δεν λες ότι το σενάριο σφύζει από ορθολογισμό.

Πάντως, το πρέσινγκ του Ταμυναϊκού στον Γιώργο Λάμπρου για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία δείχνει ότι ο Τάσος Κατσινόπουλος δεν πετάει -εύκολα- λευκή πετσέτα και θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες.

Αλλά και με τον Λάμπρου ...κάτοικο Αλιβερίου (σ.σ. αν και μάλλον χαλάει το ντιλ), πάλι ο Ηρακλής είναι το ακλόνητο φαβορί. Μόνο αν ...αυτοκτονήσει θα βγει δεύτερος. Αν χάσει το πρωτάθλημα ο Ηρακλής, το πλήγμα θα είναι μεγάλο. Δεν ισχύει το ίδιο για τον Ταμυναϊκό, όπου εκεί το κλίμα έχει διαταραχτεί και ο σύλλογος μοιάζει με βαλβίδα ασφαλείας που σφυρίζει στη χύτρα.

Ο Τόρα έφυγε και ξαναγύρισε, ο Σίμωσης έμεινε στην εξέδρα με τη Δόξα, έπαιξε στη Δροσιά, ξαναπήγε στην εξέδρα με τον Λήλα και ...πάει λέγοντας.

Ο Ηρακλής τώρα, παίζει τα τελευταία του ματς υπό το φως των προβολέων και γιατί άλλωστε να μην παίζει με προβολείς, αφού τους διαθέτει (από τη Football League) και ...ανάβουν. Διότι υπάρχει κι ένα στάδιο, στο οποίο τοποθετήθηκαν προβολείς, αλλά δεν βλέπω να ανάβουν.

Ελκυστικό ματς το Ηρακλής-Αυλωνάρι το Σάββατο στις 5 το απόγευμα. Νωρίτερα (3 το μεσημέρι), εξαιρετικά αμφίρροπο είναι το Παντριαδικός-Ελλήσποντος, ενώ η Σκεπαστή έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα με τη Δόξα, έστω και χωρίς τον Δημήτρη Ζουζουλή, ο οποίος είναι τιμωρημένος και θα δει το παιχνίδι από την εξέδρα.

Στην 3η θέση βρίσκεται η Σκεπαστή και αν γκελάρει (λέμε τώρα) ο Ταμυναϊκός με τον Ολυμπο, μπορεί να πάει και δεύτερη ή έστω να αυξήσει τη διαφορά της από τον 4ο Ελλήσποντο και την 5η Μακρυκάπα.

Οι Λύκοι παίζουν στην έδρα τους με τη Δροσιά και η νίκη των γηπεδούχων μόνο δεδομένη δεν θεωρείται.

Η Μακρυκάπα, η οποία έφτασε την πρόκριση στον αγώνα Κυπέλλου με την Αρτάκη στην κόψη του ξυραφιού. Στο πρώτο ημίχρονο (0-0) ήταν τυχερή που δεν πήγε στα αποδυτήρια με δύο μπαλάκια, κι ενώ δέχτηκε το γκολ με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, στη συνέχεια κυνήγησε το κόλπο γκρόσο.

Ειδικά στην στημένη μπάλα που κέρδισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αρτάκη τα χρειάστηκε.

Αν και εδώ που τα λέμε, βάρος θα είναι για την Αρτάκη οι δύο μονομαχίες με τον Ηρακλή (αν περάσει το εμπόδιο της Σκεπαστής), παράλληλα με τις υποχρεώσεις των ερυθροκίτρινων στη Γ' Εθνική.

Ο Ηρακλής έχει σαν πρώτο στόχο την άνοδο στη Γ' Εθνική, αλλά θέλει και το νταμπλ, αυτό που έκανε πέρυσι η Αρτάκη, μη σας πω ότι θέλει να κάνει κι αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ, να κατακτήσει το νταμπλ με ...αήττητο πρωτάθλημα.

Την Κυριακή παίζει ο ΑΟΧ με τον Λήλα. Το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο το ματς και ...μεταφέρθηκε. Ο Τάσος Ταυταρίδης επιστρέφει στο Στάδιο για να αντιμετωπίσει την μεγάλη του αγάπη, τη Χαλκίδα και να κοντραριστεί στη μάχη των πάγκων με τον Παναγιώτη Τοκπασίδη (σ.σ. έχουν υπάρξει συμπαίκτες στον ΑΟΧ την περίοδο που ο «Ταύτα» γύρισε ως ποδοσφαιριστής στον ΑΟΧ της Δ' Εθνικής).

Οσον αφορά τον «Τόκπα», σίγουρα είναι πιο ήρεμος από τις δύο κολλητές νίκες με Αμαρυνθιακό και Δροσιά (το πρώτο διπλό), όπως και ο Λήλας έχει δύο κολλητές νίκες με Δροσιά και Ταμυναϊκό (εντός και οι δύο).

Ο Τοκπασίδης μοιάζει σαν να έχει μπει στα παπούτσια του Δώνη. Ετσι κι αλλιώς, έχει κοινά στοιχεία η πορεία του ΑΟΧ στην Α' ΕΠΣΕ με αυτή του Παναθηναϊκού στη Super League. Ο ΑΟΧ βασικά αντιμετώπισε -αναλογικά- περισσότερα προβλήματα απ' ότι ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι έκανε κακό σχεδιασμό το καλοκαίρι, χαλώντας την περσινή συνταγή, ενώ ο ΑΟΧ ξεκίνησε ουσιαστικά από το μηδέν.

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός στην αρχή δεν βλεπόταν, αλλά γύρισε τον διακόπτη, έκανε τέλειο πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα και ...τούμπαρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ από 0-2 σε 3-2. Μετά πήγε στο Αγρίνιο να παίξει με τον προτελευταίο Παναιτωλικό και έκανε τον σταυρό του που έφυγε με τον βαθμό.

Έτσι και για τον ΑΟΧ, θα έρθουν και καλά, αλλά και άσχημα παιχνίδια. Πάντως, ειδικά μετά την έλευση των Θωμά και Κολιόπουλου, οι κυανόμαυροι δείχνουν να έχουν βρει ...περισσότερη εμπειρία και ποιότητα, χωρίς να διεκδικούν απαραίτητα κάτι, πέρα από μια νορμάλ βαθμολογική θέση και αγωνιστική αξιοπρέπεια.

Επιστροφή