Παιδεία

Σε εξέλιξη η κατάρτιση 285 Νέων Αγροτών από το Κέντρο Δήμητρα Νέας Αρτάκης

Σε εξέλιξη η κατάρτιση 285 Νέων Αγροτών από το Κέντρο Δήμητρα Νέας Αρτάκης
1 Δεκεμβρίου 2019, 10:31
Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα και διεξάγονται τα δύο επόμενα σε Αρτάκη και Νέο Πύργο Ωρεών.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Πρόγραμμα  Κατάρτισης Νέων Αγροτών της 1ης και 2ης Πρόσκλησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2004-2020) που διοργανώνει στην Εύβοια ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης.  

Η κατάρτιση  γίνεται στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Κέντρου στην Νέα Αρτάκη, ενώ θα διοργανωθούν και σε άλλους Δήμους της Εύβοιας για να μην μετακινούνται οι καταρτιζόμενοι νέοι Αγρότες στην Αρτάκη.

Την τρέχουσα περίοδο, έως το 2021 θα καταρτιστούν συνολικά 285 Νέοι Αγρότες στην Εύβοια, εκ των οποίων οι 195 σε προγράμματα Φυτικής παραγωγής, οι 54 σε προγράμματα Ζωικής παραγωγής και 36 σε Μικτής Παραγωγής.

Μετά το πέρας της κατάρτισης οι Νέοι Αγρότες λαμβάνουν σχετική Βεβαίωση Σπουδών. Το πρώτο πρόγραμμα Φυτικής Παραγωγής ολοκληρώθηκε στις 19 Νοέμβρη ενώ την επομένη ξεκίνησε στη Νέα Αρτάκη  το δεύτεροι πρόγραμμα Ζωικής παραγωγής.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ξεκίνησε και στο Δήμο Ιστιαίας επίσης Πρόγραμμα Φυτικής παραγωγής που διεξάγεται  στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέου Πύργου με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και της Κοινότητας Νέου Πύργου.