Κοτόπουλο με κάρυ

Κοτόπουλο με κάρυ
11 Φεβρουαρίου 2011, 07:00
A+ A-
Μια συνταγή γεμάτη από την ευωδία του γνωστού μπαχαρικού.

  


  * της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

 Aρχές Φλεβάρη και το κρύο …ξυρίζει.  Εκτός από τις ζεστές σούπες που είναι το must της εποχής, είναι και κάποια μπαχαρικά όπως το κάρυ που μας ζεσταίνουν.
Όσοι δεν το ξέρετε, μην το απορρίπτετε. Δοκιμάστε το με σύνεση σε μικρή ποσότητα στην αρχή. Φορέστε το παλτό σας και κάντε μια βόλτα στα μπαχαράδικα, μυρίστε, αγγίξτε και γεμίστε τις αισθήσεις.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 2 στήθη κοτόπουλου σε κύβους
• 5 κουταλιές λάδι
• ½ κούπα λευκό κρασί
• 1 κρεμμύδι σε τετράγωνα
• 2 καρότα σε τετράγωνα
• 4 κολοκύθια σε τετράγωνα
• πιπεριές χρωματιστές σε τετράγωνα (από μία)
• 1 κουταλιά κάρυ
• αλάτι
• πιπέρι
• 3 κούπες ζωμός κότας ή νερό
• 2 κουταλιές κόρν-φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
• 1 πράσινο μήλο σε κύβους (προαιρετικά)
• ½ κούπα κρέμα γάλακτος.
 
EKTEΛΕΣΗ:
Σοτάρω στο λάδι το κοτόπουλο για 7 λεπτά και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το ζωμό φέρνω σε βρασμό σκεπάζω και σιγοβράζω για  20 λεπτά. Προσθέτω τα λαχανικά, καρυκεύω και συνεχίζω για 10 ακόμη λεπτά. Ρίχνω το μήλο,το  διαλυμένο κόρν-φλάουρ, την κρέμα και αφήνω ακόμη 5 λεπτά.


το κλου της συνταγής
Ετοιμάζω αυτό το γρήγορο πιάτο με ότι λαχανικά έχω στη διάθεσή μου. Μικρά φλορέτς κουνουπιδιού και μπρόκολου ταιριάζουν θαυμάσια με όλα τα υπόλοιπα. Οι τολμηροί προσθέστε περισσότερο κάρυ και μαζί με το μήλο μπόλικο φρέσκο ανανά σε τριγωνάκια.

Επιστροφή