Ο Chef Προτείνει

Ψητή γλώσσα με σάλτσα βουτύρου

Ψητή γλώσσα με σάλτσα βουτύρου
6 Δεκεμβρίου 2019, 07:00
Αρωμα θαλασσινό

Λαχταριστό ψάρι στο φούρνο με σάλτσα βουτύρου


Υλικά

4 φιλέτα γλώσσας
4 κ. σούπας βούτυρο
¼ φλ. κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
1½ κ. σούπας χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
1½ κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τι κάνουμε

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα ψαριού σε όλες τις πλευρές τους και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί.
Λιώνουμε σ' ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και περιχύνουμε  με τη σάλτσα βουτύρου. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα το ψάρι και με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ