Κοινωνία

Εφυγε από τη ζωή ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρωχάμη

Εφυγε από τη ζωή ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρωχάμη
13 Δεκεμβρίου 2019, 12:05
Στο παρελθόν είχε μπει στο στόχαστρο ποινικών.

Ο αστυνομικός Κώστας Σολδάτος έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια, νικημένος από προβλήματα που είχε με την υγεία του.

Ηταν αυτός που συνέλαβε τον Ευβοιώτη Βαγγέλη Ρωχάμη το Μάιο του 1992, όταν είχε αποδράσει από τις φυλακές Αλικαρνασσού. Ακόμη, εξάρθρωσε μεγάλες εγκληματικές σπείρες και κατάφερε να επιφέρει σημαντικά χτυπήματα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και στην τρομοκρατία. 

Η προσήλωσή του στο καθήκον και η μεγάλη προσφορά του στην καταπολέμηση του εγκλήματος τον είχαν βάλει στο στόχαστρο ποινικών.

Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί η έκρηξη που προκάλεσαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του, στα Καμίνια Ηρακλείου, τον Φεβρουάριο του 1997, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά η σύζυγός του Γεωργία Μοσχονά.

Η γυναίκα του τότε είχε ακρωτηριαστεί και είχε δώσει μεγάλη μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή. Είχε παγιδευτεί το αυτοκίνητο της συζύγου του και η έκρηξη σημειώθηκε, όταν εκείνη γύρισε τη μίζα, για να βάλει μπροστά τη μηχανή.

Ο Κώστας Σολδάτος είχε διατελέσει διοικητής της Ασφάλειας στο Ηράκλειο, αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, ενώ υπήρξε υποστράτηγος εν αποστρατεία. Στην Κρήτη βρισκόταν από το 1979.