ΛΗΛΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 0-1: Με γκολ του Μήτρου το τρένο σφύριξε και στο Βασιλικό

ΛΗΛΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 0-1: Με γκολ του Μήτρου το τρένο σφύριξε και στο Βασιλικό
21 Δεκεμβρίου 2019, 18:18
A+ A-
10η σερί νίκη για τους πρωταθλητές χειμώνα.

Με ένα γκολ του Ανδρέα Μήτρου (φωτό) ο πρωταθλητής χειμώνα Ηρακλής Ψαχνών πέρασε νικηφόρα και από το Βασιλικό. Νίκησε 1-0 τον Λήλα, μία νίκη που ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Μεθενίτης τη χαρακτήρισε "αντρική" κι "επαγγελματική".

Ηταν το 10ο σερί "τρίποντο" για τον Ηρακλή, ενώ ο Μήτρου είχε βάλει γκολ και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του, δίνοντας συνέχεια και στο προσωπικό σερί του.

Ο Ηρακλής μοιάζει με τρένο που δεν σταματάει πουθενά και σήμερα ...σφύριξε και στο Βασιλικό.

Στην αντίπερα όχθη ο Λήλας υποχρεώθηκε σε ήττα μετά από 5 αγώνες, όπου είχε 4 νίκες (η μια εκ των οποίων επί του Ταμυναϊκού) και 1 ισοπαλία στο Στάδιο με τον ΑΟΧ.

Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο πρωτάθλημα ο Λήλας είχε κόψει το δρόμο του Ηρακλή, με το 1-1 που είχε αποσπάσει στα Ψαχνά με γκολ του Αριστοτέλη Μακρή στις καθυστερήσεις.

Στο σημερινό ματς ο Ηρακλής έχοντας Μαναρίτσα και Γκάβαλη στη γραμμή κρούσης, είχε από το πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ο Ηρακλής δυσκολευόταν με τον Μήτρου αριστερά και τον Σταματάκο δεξιά να προκαλέσει ρήγματα στην καλοστημένη άμυνα του Λήλα, ο οποίος κι αυτός δεν μπορούσε να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή των πράσινων.

Κάποια στιγμή ο Μεθενίτης άλλαξε θέσεις στους Σταματάκο και Μήτρου και ο δεύτερος στο 35' άνοιξε το σκορ, όταν του στρώθηκε η μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και με ένα πολύ δυνατό σουτ σημάδεψε τον ουρανό των διχτύων της εστίας του Μαντά για το 0-1.

Στο β' ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά, αλλά έγινε ένα ματς με πολλά μαρκαρίσματα και διακοπές και λίγο καθαρό χρόνο αγώνα.

Ο Θεόφιλος Σπανός που έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και ήταν από τους καλύτερους του Ηρακλή (σ.σ. όπως και ο Τσολάκος) στο 55' αστόχησε σε κεφαλιά από καλή θέση, ενώ από το 60' και μετά ο Λήλας πήρε μέτρα και έγινε πιο απειλητικός επιθετικά.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και από τον άξονα και από τα πλάγια και έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ευαγγελινός σούταρε, ο Μπιμπάι δεν συγκράτησε την μπάλα, αλλά ο γκολκίπερ του Ηρακλή είπε "όχι" σε βέβαιη παραβίαση σε κοντινό πλασέ του Αναγνώστου που πήρε το "ριμπάουντ".

Ο Λήλας είχε κι ένα φάουλ (ένα μέτρο έξω από την περιοχή) με τον Παπίλα να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ λίγο αργότερα ο Μεθενίτης προσπάθησε να ξαναδώσει πνοή στο κέντρο του Ηρακλή ρίχνοντας στη μάχη ακόμη έναν χαφ, τον Γκαράνη, ο οποίος πήρε τη θέση του Μαναρίτσα.

Οι Ψαχνιώτες κατάφεραν εντέλει να κρατήσουν τους Βασιλικαριώτες μακριά από την περιοχή τους και να αποδράσουν με μία πολύτιμη νίκη από μία δύσκολη έδρα. Ο Ηρακλής πάντως, στην τελική ευθεία είχε δυο καλές φάσεις και θα μπορούσε αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική πάσα να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ.

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών κόντρα στον πρωτοπόρο δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο προπονητής του Λήλα Τάσος Ταυταρίδης.

Στο 95' ο Ευαγελινός του Λήλα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Τραυματίας αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Λάμτσε και θα μείνει για λίγο διάστημα εκτός δράσης.

Διαιτησία: Κηρύκος, Αντωνίου-Παππάς.

ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (Τάσος Ταυταρίδης): Μαντάς, Ευαγγελινός, Καραλής, Κικίδης, Τζαφέρος, Λάμτσε (75' λ.τρ. Αγγελάκης), Παπίλας, Καρβελάς, Πετρ. Στρατής (56' Κούκα), Κανάνι, Αναγνώστου. 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θανάσης Μεθενίτης): Μπιμπάι, Ρεπετσάς, Ζουλιώτης, Μπαλόζι, Σπανός, Τσολάκος, Γκάβαλης (96' Αλαφάκης), Σταματάκος (94' Μπατζελής), Μήτρου (90' Χατζηαντωνίου), Μαναρίτσας (67' Γκαράνης), Τσατσαρώνης.

Επιστροφή