ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται η Ζηνοβία να μας παγώσει

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται η Ζηνοβία να μας παγώσει
26 Δεκεμβρίου 2019, 19:15
A+ A-
Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για την Εύβοια.

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά το τριήμερο Σάββατο 28  - Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Η "Ζηνοβία", όπως ονομάστηκε το νέο κύμα κακοκαιρίας, θα προκαλέσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά.

Η κακοκαιρία "Ζηνοβία" θα δράσει κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Ειδικά για την Εύβοια, η γενική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει τα εξής:

Το τριήμερο από το Σαββάτο 28 μέχρι την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου θα βρέχει συνεχώς στις περισσότερες περιοχές του νομού, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί: Το Σάββατο από 2 μέχρι 6 βαθμούς Κελσίου και τις άλλες δύο μέρες από 2 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου.

Επιστροφή