Ο Μητροπολίτης χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Σταυριανό Μπακράτση

Ο Μητροπολίτης χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Σταυριανό Μπακράτση
29 Δεκεμβρίου 2019, 16:38
A+ A-
Την παραμονή της γιορτής του Αγίου Στεφάνου.

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης-Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Γυμνασίου Σταυριανό Μπακράτση, ο οποίος διακονεί στο ιερό αναλόγιο και το ιερό Βήμα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Ανήμερα της γιορτής, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανήμερα της γιορτής, Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία.

Στην Ενορία αυτή, διακονεί ως Προϊστάμενος ο πνευματικός υιός του Σεβασμιωτάτου Αρχιμανδρίτης Στέφανος Καραμούζης, ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή και γι’ αυτό ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε μαζί του και με τον αδελφό του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη.

 

 

Επιστροφή