ΕΥΒΟΙΑ - ΖΗΝΟΒΙΑ: Που χρειάζονται αλυσίδες

ΕΥΒΟΙΑ - ΖΗΝΟΒΙΑ: Που χρειάζονται αλυσίδες
30 Δεκεμβρίου 2019, 19:41
A+ A-
Δείτε επίσημη ανακοίνωση.

Εξίσου ισχυρά είναι τα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται σε όλη την Εύβοια και το  δεύτερο 24ωρο της επέλασης της κακοκαιρίας "Ζηνοβία", η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με κύρια χαρακτηριστικά, έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πυκνές χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές ζώνες.

Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, αναφέρει τα εξής:

"Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και συντονίζει το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, έχοντας ενεργοποιήσει περισσότερα από 40 μηχανήματα έργου τα οποία επιχειρούν αδιάκοπα για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

Το σύνολο του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου παραμένει ανοιχτό. Σε συγκεκριμένα τμήματα, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Ειδικότερα, κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής τμήματα:

  • ΨΑΧΝΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ-ΜΑΝΤΟΥΔΙ (ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων )
  • ΒΟΥΤΑΣ – ΚΟΚΚΙΝΟΜΗΛΙΑ- ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ-ΜΗΛΙΕΣ
  • ΡΟΒΙΕΣ-ΒΟΥΤΑΣ & ΡΟΒΙΕΣ-ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ
  • ΣΤΕΝΗ ΣΤΡΟΠΩΝΕΣ
  • ΜΕΤΟΧΙ-ΚΥΜΗ
  • ΓΥΜΝΟ-ΣΕΤΑ-ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Αυξημένος  είναι και ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων λόγω των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, και για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες αλλά και τους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων σε επικίνδυνα σημεία πλησίον ποταμών και ρεμάτων.

Συστήνεται, στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και για οποιοδήποτε πρόβλημα ή πληροφορία να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας στο 2221020000."

Επιστροφή