Ο ΑΟ Χαλκίς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, το έμβασμα και η ...Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο ΑΟ Χαλκίς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, το έμβασμα και η ...Βασίλισσα Ελισάβετ
3 Ιανουαρίου 2020, 17:00
A+ A-
Το σχόλιο της εβδομάδας.

Ωραίο παιχνίδι το Ηρακλής-ΑΟ Χαλκίς το Σάββατο, αλλά δεν ξέρουμε αν θα γίνει, αφού οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΧ αποφάσισαν να μην κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο του "Psahna Arena".

Ακόμη κι αν αλλάξει η -ομόφωνη κατά τα άλλα- απόφαση που πάρθηκε λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, είναι άγνωστο το πως θα παρουσιαστεί ο ΑΟΧ στο γήπεδο. Το βέβαιο είναι ...απροπόνητος. Πάντως, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν υπήρχε κάποια διαφοροποίηση στη σκέψη των παικτών που εμφανίζονται ανένδοτοι.

Ο ΑΟΧ βρίσκεται σε αποσύνθεση ...διοικητικά, πάνω που είχε αρχίσει να ρολάρει ...αγωνιστικά. Οι προπονήσεις έχουν πάψει να υφίστανται εδώ και πολλές μέρες (μετά το ματς με τον Ευβοϊκό), οι παίκτες ζήτησαν να βρεθεί λύση στο οικονομικό μέχρι την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα), τη στιγμή που ο Φοίβος Μορίδης έβγαλε ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι θα έρθει στη Χαλκίδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Δηλαδή, παίρνει το σπίτι σου φωτιά κι εσύ λες ότι θα καλέσεις την πυροσβεστική για να την σβήσει την άλλη εβδομάδα. Εξυπνη λογική.

Τελικά ο Μορίδης ...ξεπέρασε και τον Καρυπίδη με το "ψεκασμένο" μωρό στον Άρη. Ειδικά η ατάκα με το Brexit (σ.σ. έλα παναγία μου) έγραψε ιστορία, ότι δηλαδή, δεν μπορεί να σταλεί -από την Αγγλία- σε λογαριασμό ποσό άνω των 5000 ευρώ!

Ε, πήγαινε στη Σκωτία τότε, δίπλα είναι.

Ετσι μου 'ρχεται να στείλω email στον Μπόρις Τζόνσον, τον πρωθυπουργό με το αλλόκοτο μαλλί και να τον ρωτήσω τι ακριβώς συμβαίνει.

Πάλι καλά που δεν είπε ο Μορίδης ότι μπλόκαρε τη μεταφορά των χρημάτων η βασίλισσα Ελισάβετ, επειδή υποστηρίζει την Τσέλσι και φοβάται την αναγέννηση του ΑΟΧ, μην τον συναντήσει σε μερικά χρόνια στο Europa League.

Επιμένει πάντως, ο Μορίδης και σ' αυτό του βγάζω το καπέλο. Σκληρό καρύδι. Οταν έμαθα ότι εξέδωσε ανακοίνωση, έτοιμος ήμουν να βάλω στοίχημα ότι πρόκειται για ανακοίνωση παραίτησης. Διαβάζοντας την ανακοίνωση, κάποιος που δεν ξέρει τι συμβαίνει, θα νόμιζε ότι ο ΑΟΧ έχει κλειδώσει τον τίτλο στην Α' ΕΠΣΕ, με 15 βαθμούς διαφορά από τον Ηρακλή.

Σαν φάτσα ο Μορίδης συμπαθής μου είναι. Μοιάζει με κάτι αρκουδάκια στα Jumbo. Εγώ θα τον ήθελα στην παρέα μου. 

Ο δε Μιχάλης Λαθουράς είναι άλλο στυλ, αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνει στον ΑΟΧ. Βασικά δεν ξέρω αν έχει καταλάβει κι ο ίδιος.

Δεν είμαι σύμφωνος με το να μην κατέβει η ομάδα στο ματς στα Ψαχνά και μάλιστα θα τολμήσω να παρακινήσω τα παιδιά να ...άρουν την απόφασή τους γι' αποχή από τις επίσημες υποχρεώσεις.

Αλλά από την άλλη, ελάτε για λίγο στη θέση τους, που έχουν γίνει πρωταγωνιστές σε ένα έργο με κακή σκηνοθεσία, χωρίς να έχουν επιλέξει κάποιο ρόλο. Αλλά και στη θέση του προπονητή, ο οποίος θύμα είναι κι αυτός με δεμένα χέρια.

"Είναι ερασιτέχνες και ζητάνε λεφτά;" αναρωτιούνται πολλοί ξερόλες. Ας σταθούν μπροστά στους ποδοσφαιριστές να κάνουν αυτήν την ερώτηση, απ' αυτούς σίγουρα θα πάρουν απάντηση. Μη ρωτάτε εμάς. 

Από τις 11 Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία με τις πληρωμές. Την πρώτη φορά ο κ. Μορίδης δήλωσε ότι μπήκε στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα, τη δεύτερη φορά, αφού έκλεισε χώρο σε λόμπι ξενοδοχείου, ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να έρθει, μισή ώρα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού (εδώ δεν φέρθηκε σαν ...Άγγλος), ενώ από τις 23 Δεκέμβρη εξελίσσεται το ...φιάσκο με το περιβόητο έμβασμα.

Κοιτάξτε τώρα τι έγινε το καλοκαίρι μετά το ναυάγιο Βουρδάνου (άλλη πονεμένη ιστορία). Η μία πρόταση ήταν του Μορίδη και ή άλλη του Τόλια.

Στο ...βωμό του να μην διαλυθεί η ομάδα και να κατέβει στο πρωτάθλημα, η συνέλευση διάλεξε τον Μορίδη. Δηλαδή, είναι σαν να σε ρωτάνε "πως θέλεις να πεθάνεις, να σε πυροβολήσουμε ή να σε μαχαιρώσουμε;" 

Εγώ θα έλεγα "παιδιά τίποτα απ' τα δύο, αφήστε καλύτερα θα τα ...τινάξω μόνος μου, θα βρω τρόπο".

Θα μπορούσε η συνέλευση να επιλέξει τον Τόλια... Βέβαια δεν ξεχνάμε και τα δικά του ...μαργαριτάρια, ο οποίος στην πρόσφατη θητεία του στην ομάδα, ένα μεσημέρι που ο ΑΟΧ ήταν -πάλι- καζάνι που έβραζε, ισχυριζόταν ότι ήρθε με τον Κοτσάτο (σ.σ. είχε το χρήμα) στη Χαλκίδα, αλλά ο εφοπλιστής χάθηκε στην Αβάντων, καθώς χάζευε κάτι βιτρίνες με ρούχα και οι παίκτες περίμεναν στο γήπεδο Αλεξάνδρου για να πληρωθούν...

Εν πάση περιπτώσει, η συνέλευση έδειξε Μορίδη και με συντριπτικό ποσοστό, το οποίο πραγματικά ήταν μεγάλη έκπληξη. Μπορεί και η ...χρυσόσκονη του Λυκουρέζου (σ.σ. καιρό έχει να φανεί αυτή η ψυχή) να έπαιξε το ρόλο της.

Αυτό που συνέβη, όμως, είναι κι ένα καλό μάθημα, για τα μέλη (;) που ψηφίζουν στις συνελεύσεις, όταν η ομάδα ξαναβρεθεί σε ανάλογο δίλημμα Μορίδης ή Τόλιας. Αν δεν υπάρχει στο τραπέζι αξιόπιστη υποψηφιότητα, καλύτερα ας πάει στο πρωτοδικείο.

Στην έντυπη "Γνώμη" της Παρασκευής (3/1) παραθέτουμε μία πρόταση για το πώς ο ΑΟΧ θα ξεκινήσει από το μηδέν, ώστε σε βάθος χρόνου να καταφέρει -με γηγενείς παράγοντες- να ξεκολλήσει από τον βάλτο. Ακόμη αν χρειαστεί να ξεκινήσει και από το Γ' τοπικό.

Ο Κοτσάτος θα πήγαινε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, αλλά τον ψάχναμε στο Μαλάουι, ο Γερμανός, ο Μίλερ, θα την πήγαινε στη Football League, αλλά κάπου στη Φρανκφούρτη θα τρώει ...total γιαούρτι και τώρα ο Μορίδης.

Καλή χρονιά με υγεία!

Επιστροφή