Εργατικά

ΔΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ανακοίνωση για το θάνατο του Βαγγέλη Καραβασίλη

ΔΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ανακοίνωση για το θάνατο του Βαγγέλη Καραβασίλη
4 Ιανουαρίου 2020, 12:31
Δείτε τι ζητάει από τον Δήμο Χαλκιδέων η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.

Η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στους ΟΤΑ νομού Ευβοίας, εξέδωσε ανακοίνωση, για το θάνατο του εργαζόμενου στο Δήμο Χαλκιδέων Ευάγγελου Καραβασίλη, αναφέροντας τα εξής:

" Δυστυχώς ο κατάλογος των συναδέλφων που χάνονται την ώρα της δουλειάς, μεγαλώνει.

Από χθες θρηνούμε το χαμό του συνάδελφου στο Δήμο Χαλκιδέων, Ευάγγελου Καραβασίλη, εργαζόμενου στην καθαριότητα και πατέρα τεσσάρων παιδιών, που βρήκε τραγικό θάνατο την Τρίτη 31/12/2019, όταν λεωφορείο έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του.

Θεωρούμε απαραίτητο η δημοτική αρχή του Δήμου Χαλκιδέων, να δράσει άμεσα ξεπερνώντας τις  όποιες "γραφειοκρατικές δυσκολίες", ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση της πολυμελούς οικογένειας του άτυχου συνάδελφου.

Για τους εργαζόμενους των Δήμων παραμένει κορυφαίο το ζήτημα της εξασφάλισης πραγματικών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, ώστε όλοι να γυρίζουμε στα σπίτια και τις οικογένειές μας ασφαλείς.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός οι συνάδελφοι συνοδοί απορριμματοφόρων  να κρέμονται στην κυριολεξία σαν "τσαμπιά" πίσω από τα απορριμματοφόρα και να θεωρούνται αυτές οι συνθήκες εργασίας "κατάλληλες" σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για  την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Όταν μάλιστα με αντίστοιχο τρόπο έχουν χάσει τη ζωής τους ή έχουν σακατευτεί πολλοί συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που προωθούν, θα συμβάλλουν στην επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, πρέπει να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για κατάργηση των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και εξασφάλιση  σύγχρονων όρων υγιεινής και ασφάλειας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!!!

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!!!"

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΑΒ: Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Αεροπορική Βιομηχανία της Τανάγρας

ΕΑΒ: Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Αεροπορική Βιομηχανία της Τανάγρας
Εργατικά
[19/02/2020 - 07:26]

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Δείτε γιατί. ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ
Εργατικά
[18/02/2020 - 12:03]

Στην πλατεία απέναντι από το 2ο Λύκειο. ...περισσότερα