ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ανακοίνωση στήριξης στους εργαζόμενους του ΟΤΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ανακοίνωση στήριξης στους εργαζόμενους του ΟΤΕ
10 Ιανουαρίου 2020, 19:06
A+ A-
Οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ανακοίνωσή του, συμπαρίσταται και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ, που συνεχίζουν υπερήφανα για 20η μέρα τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση τονίζεται –μεταξύ άλλων-ότι:

« Η Διοίκηση των Golden Boys του ΟΤΕ με τους ασύλληπτους μισθούς, αρνείται πεισματικά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για να οδηγήσει τους εργαζόμενους στους μισθούς των 650 €. Έχοντας την πλήρη κάλυψη Κυβέρνησης - ΣΕΒ, βούτηξε τα χέρια της στο αίμα με τις απολύσεις που έγιναν για πρώτη φορά στην ιστορία της επιχείρησης.

Τα κανάλια και οι εφημερίδες έχουν τα στόματα κλειστά ,μασουλώντας την πίτα των 120 εκατομμυρίων ευρώ, που διαθέτουν για διαφημίσεις ΟΤΕ και COSMOTE ετησίως.

Πριν λίγους μήνες ο κ.Μητσοτάκης περιέγραφε τον ΟΤΕ ως το πλέον επιτυχημένο επιχειρηματικό και εργασιακό μοντέλο που θα έπρεπε να γενικευτεί. Σε αυτή όμως την επιχείρηση με τα ιλιγγιώδη κέρδη και την παραγωγικότητα οι εργαζόμενοι απολύονται, συλλαμβάνονται και χάνουν θέσεις ,δικαιώματα και μισθούς.

Καλούμε την Διοίκηση του ΟΤΕ με τους χρυσούς μισθούς και τα χρυσά συμβόλαια να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου, ανακαλώντας τις απολύσεις και ας μη πριονίζει το κλαδί που κάθεται.

Τα τεράστια κέρδη ο ΟΤΕ, τα χρωστά σε αυτούς ακριβώς τους εργαζόμενους που εμπαίζει, απολύει, εκβιάζει και τρομοκρατεί.»

Επιστροφή