ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 2-3: Δια πυρός και σιδήρου διπλό ...και διατήρηση του αήττητου

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 2-3: Δια πυρός και σιδήρου διπλό ...και διατήρηση του αήττητου
11 Ιανουαρίου 2020, 19:15
A+ A-
Αποβλήθηκε ο Τσολάκος, αποχώρησε τραυματίας ο Μπαλόζι.

Εκπληκτικό ματς έγινε στο γήπεδο της Μακρυκάπας ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα του ΑΟΜ και τον γείτονα Ηρακλή Ψαχνών, ο οποίος γύρισε τούμπα το ματς... Ενώ έχανε με 2-0 στο 8', κατάφερε εντέλει να φύγει με ...δια πυρός και σιδήρου διπλό και να διατηρήσει το αήττητο στην Α' Κατηγορία μετά από 15 παιχνίδια.

Στο ματς ακυρώθηκαν και τρία γκολ, δύο για τον Ηρακλή στο 30' (Σπανός) και στο 32' (Γκάβαλης) και ένα για τη Μακρυκάπα (Μπασινάς) στις καθυστερήσεις.

Η Μακρυκάπα απέδειξε ότι είναι, όχι απλώς σκληρό καρύδι, αλλά μια ομάδα που μπορεί να σου πάρει το "σκαλπ".

Ομως, κι ο Ηρακλής έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή και κατάφερε να φύγει νικητής κόντρα σε μία ατσάλινη ομάδα.

Η Μακρυκάπα θυμίζουμε ότι και στον αγώνα Κυπέλλου με την Αρτάκη είχε προηγηθεί με 3-0, αλλά η Αρτάκη μείωσε σε 3-2 και πήρε την πρόκριση με 1-0 στον αγώνα ρεβάνς.

Σήμερα μέσα σε 4 λεπτά η Μακρυκάπα έριξε στο καναβάτσο τον Ηρακλή, ωστόσο ο ροπαλοφόρος απέδρασε με το τρίποντο.

Στο 5' ο νεοαποκτηθείς Στέλιος Μπαλαμπάνης εκτέλεσε φάουλ που είναι τα "σπεσιαλιτέ" του κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τον Ηρακλή ήρθε στο 8' όταν από μπάσιμο του Σίδερη μέσα στην περιοχή ο φορ των "Λύκων" έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του κι αντέδρασε στο 19' από στατική φάση.

Συγκεκριμένα από φάουλ του Μήτρου ο Ρεπετσάς με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Η Μακρυκάπα δεν ...μάσησε και στο 35' έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με σουτ του Σίδερη για να κάνει το 3-1. Ο Μπιμπάι ήταν αυτός που απέκρουσε και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Στο 39' του αγώνα τραυματίστηκε στο κεφάλι ο Ηρακλής Μπαλόζι και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο ΚΥ Ψαχνών.

Συναρπαστικό ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δίνουν σκληρή μάχη και τον Ηρακλή να φτάνει στην ισοφάριση στο 69'.

Ξανά από στατική φάση (κόρνερ αυτή τη φορά) ο Ρεπετσάς έγινε μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του, αφού με κεφαλιά νίκησε για 2η φορά (2-2) τον 17χρονο γκολκίπερ της Μακρυκάπας Αλέξη Καρκαλή, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Στο 71' ο Ηρακλής έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιάννη Τσολάκου με απευθείας κόκκινη κάρτα, όταν εκνευρίστηκε κι έσπρωξε τον Τσούτση που δεν τήρησε το fair-play.

Η μεγάλη ανατροπή του ΗΡΑ ολοκληρώθηκε στο 84' όταν  από σουτ του Μαναρίτσα, ο Καρκαλής απέκρουσε κι ο επερχόμενος Μήτρου με νέο σουτ έκανε το 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στη φάση αυτή τραυματίστηκε στον ώμο ο νεαρός πορτιέρο των "Λύκων" και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Κασομούλης, Σέρρας-Μητρολιός.

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Κιαπέκος-Θαλάσσης): Αλ. Καρκαλής (86' Παν. Πουρνής), Βουρδάνος (59' Λέκκας), Μπαλαμπάνης, Ι. Καρκαλής (87' Χρ. Στούπας), Κουτσαυλής, Μπασινάς, Γκίκας, Δημ. Χασάνδρας, Δ. Τσούτσης (81' Χ. Κούκουρας), Σίδερης, Καραντάκης. 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Μεθενίτης): Μπιμπάι, Ζουλιώτης, Τσατσαρώνης, Μπαλόζι (39' λ.τ.ρ Γκαράνης), Ρεπετσάς, Τσολάκος, Σταματάκος (59' Μαναρίτσας), Σπανός, Γκάβαλης (83' Μπατζέλης), Π.Δ. Σκριβάνος (90' Χατζηαντωνίου), Μήτρου.

Επιστροφή