ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-3: Διπλή χαρά μετά από πολλά χρόνια

ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-3: Διπλή χαρά μετά από πολλά χρόνια
11 Ιανουαρίου 2020, 18:06
A+ A-
Το 1989 η τελευταία νίκη των Αμαρύνθιων στο ...βουνό

Με 3-1 νίκησε ο Αμαρυνθιακός στο Γυμνό τον Ολυμπο και ήταν διπλή η χαρά τους. Πρώτα απ' όλα πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη που δίνουν για τη σωτηρία τους και μετά, γιατί κέρδισαν ...στο βουνό μετά από 30 χρόνια περίπου.

Η τελευταία νίκη τους ...στο βουνό για το πρωτάθλημα είχε σημειωθεί το Νοέμβρη του 1989. Τότε κέρδισαν 1-0 με γκολ του Γιώργο Κότσαρη, ενώ ...αργούσαν να κερδίσουν και στη Βάθεια, όπου, πάλι Νοέμβρη, το 1996 είχαν κερδίσει 2-1 τους άσπονδους γείτονες με γκολ των Μπιμπίκα, Ραμαντανάκη.

Σήμερα, η καλή πορεία του Αμαρυνθιακού στο τέλος του Α' γύρου συνεχίστηκε και με τη έναρξη του Β' μισού του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με την πορεία του Ολυμπου στα τελευταία ματς, αφού η ομάδα του Γυμνού υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα και μάλιστα δεύτερη εντός έδρας από ομάδα του ίδιου Δήμου (η πρώτη ήταν από τον Απόλλωνα Ερέτριας).

Δυο γκολ πέτυχε στο πρώτο ημίωρο ο Αμαρυνθιακός και πήρε αέρα νικητή με τον Αντώνη Μυρτέζα να είναι ο δημιουργός και στα δύο.

Στο πρώτο εκτέλεσε αριστοτεχνικά κόρνερ (στο 21') και ο Παριανός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο έδωσε στον Αλμπέρτο Κοντραζίου την πάσα μέσα στην αντίπαλη περιοχή κι αυτός με πλασέ διπλασίασε τα γκολ των φιλοξενούμενων (33').

Αμέσως μετά, στην επόμενη επίθεση του Αμαρυνθιακού, ο Αγγελος Κηρόπουλος, που έπαιξε για πρώτη φορά με τον Ολυμπο,  έσωσε την ομάδα του από το 0-3, αποκρούοντας σουτ του Παριανού.

Στην επανάληψη μπήκε πιο δυναμικά η ομάδα του Γυμνού . Στο 55' μείωσε με κεφαλιά του Τσουμάνη, μετά από κόρνερ του Νίκου Σακκή και λίγο αργότερα, ο Σταματούκος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2, όταν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Θανάσης Σακκής έσωσε την ομάδα του.

Στο 63' ο Παριανός σε θέση βολής, σούταρε και απέκρουσε ωραία ο Κηρόπουλος, αλλά ...ήρθε ο Τόρα και ξανασκόραρε για τον Αμαρυνθιακό (μετά το χατ-τρικ στο πρώτο του ματς), εδραιώνοντας τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπου, που σημειώθηκε με ένα Γυμνιώτη στον πάγκο των νικητών, τον Γιώργο Κρόκο!

Ο Αμαρυνθιακός με τη νίκη αυτή προσπέρασε τον Ολυμπο, ενώ με το 3-1 έχει πλεονέκτημα έναντι της ομάδας του Γυμνού, αφού στον Α' γύρο είχε χάσει στο γήπεδό του, αλλά με 1-0.

Διαιτησία: Παπακυριάκος, Κωνστάντιος-Τσιφλάκος

ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ (Παν. Κοντογιάννης): Κηρόπουλος, Κιούσης (46' Σπ. Αργύρης), Νίκ. Σακκής, Αυλωνίτης, Τσουμάνης, Ηλ. Αργύρης, Ντούρμας, Μπαρώτας (46' Τρεγκάι), Κηρύκος (67' Ζουρμπουλής), Κοτρογιάννης, Σταματούκος.

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Γ. Κρόκος): Θαν. Σακκής, Σελ. Μυρτέζα, Μ. Καρλατήρας, Λ. Καρλατήρας, Ξουρής, Ζανιος, Αντ. Μυρτέζα (73' Σεφερλής), Παριανός (86' Κιμουλιάτης), Τόρα (84' Ανε. Αργύρης), Αλ. Κοντραζίου, Νάτσης (91' Αλεξίου)

Επιστροφή