Υγεία

Απεργία των φυσικοθεραπευτών στις 16-17 Ιανουαρίου

Απεργία των φυσικοθεραπευτών στις 16-17 Ιανουαρίου
13 Ιανουαρίου 2020, 14:31
Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Οι φυσικοθεραπευτές του δημοσίου τομέα αποφάσισαν 48ωρη απεργία για 16 και 17 Ιανουαρίου με βασικό αίτημά τους την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιενής εργασίας. Κλειστά θα είναι και τα ιδιωτικά εργαστήρια στις 17 Ιανουαρίου σε ένδειξη συμπαράστασης.

Στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«οι φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει χαρακτηρισθεί «δίκαιο αίτημα» απ' όλους τους υπουργούς Υγείας».

Επιπλέον, οι φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα διεκδικούν αυτοτελές τμήμα φυσικοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, άμεση λειτουργία των δημόσιων κέντρων αποκατάστασης με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, πρόβλεψη θέσεων φυσικοθεραπευτή στις ΤΟΜΥ, πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στις μονάδες Πρόνοιας και επαρκή χρηματοδότηση για την Δημόσια Υγεία.

Ζητάμε τα αυτονόητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε οι Φυσικοθεραπευτές να συνεχίσουν προσφέρουν υπηρεσίες και να απασχολούνται στην χώρα μας και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ