ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρεις Αρχιερείς στην υποδοχή των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρεις Αρχιερείς στην υποδοχή των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης
14 Ιανουαρίου 2020, 08:08
A+ A-
Δείτε μέχρι πότε θα παραμείνουν τα λείψανα στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας Κανήθου.

Με χαρά, ευλάβεια, τιμή και πληθωρική συμμετοχή του Ιερού Κλήρου  και του  Λαού υποδέχθηκε η πόλη της Χαλκίδας και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας Κανήθου, Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.

Τα Ιερά Λείψανα έφερε στη Χαλκίδα ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και τα υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Η υποδοχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου,  και με πανηγυρικό τρόπο, στα προπύλαια του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Κανήθου, παρουσία πλήθους πιστών, με επικεφαλής την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, τον Διοικητή της Σχολής Πεζικού, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Λιόντο  κι άλλους   εκπροσώπους των Αρχών του τόπου.

Αμέσως τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αγίου Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, με συλλειτουργούς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμο και αρκετούς Ιερείς.

Τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων θα παραμείνουν στην Πόλη μας μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες.

Επιστροφή