Υγεία

ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Βρέθηκε σκουλήκι σε φαγητό ασθενούς

ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Βρέθηκε σκουλήκι σε φαγητό ασθενούς
15 Ιανουαρίου 2020, 11:45
Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

Μπιφτέκι με σκουλήκι σέρβιραν σε ασθενή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, σύμφωνα με καταγγελία του ασθενούς και την αναφορά της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου έδωσε στη δημοσιότητα την εξής ανακοίνωση:

«Σχετικά με το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, που αφορούσε στην φερόμενη ύπαρξη ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1.Ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ορκίσθηκε ενώπιον του Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.

2.Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης, έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

3. Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων , από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ