Αστυνομικά

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε τσιγγάνικο καταυλισμό με οκτώ συλλήψεις

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε τσιγγάνικο καταυλισμό με οκτώ συλλήψεις
19 Ιανουαρίου 2020, 07:29
Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες τσιγγάνων, που είχαν διαπράξει ληστείες και κλοπές.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ευβοίας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων τσιγγάνων, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διάπραξη ληστειών, κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην πόλη της Θήβας, στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του Οικισμού.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της πρώτης εγκληματικής σπείρας (όλοι ανήλικοι) και συγκεκριμένα τρεις 15χρονοι και ένας 16χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη, ηλικίας 15 και 14 ετών.

Επίσης, συνελήφθη ένας 30χρονος ως μέλος της δεύτερης σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμη μέλη της, ηλικίας 40, 18 και 16 ετών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών:

  • Τα μέλη της πρώτης σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από την 26-10-2019 έως σήμερα, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά μίας ληστείας, 8 κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων οχημάτων. Επιπλέον, ενέχονται σε μία ακόμη απόπειρα κλοπής, σε βάρος μηχανοδηγού αμαξοστοιχίας, στην περιοχή της Βοιωτίας.
  • Τα μέλη της δεύτερης σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από την 16-11-2019 έως σήμερα, ενέχονται στη διάπραξη μίας ληστείας και δύο κλοπών, σε βάρος ανυποψίαστων πεζών κινούμενων γυναικών (αρπαγές τσαντών).

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη των εγκληματικών ομάδων από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν επίσης δύο τσιγγάνες, ηλικίας 38 και 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη τσιγγάνες, ηλικίας 41 και 31 ετών, οι οποίες αποτελούν κηδεμόνες των ανήλικων μελών της πρώτης σπείρας και κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν 84 άτομα και 5 οχήματα, προσήχθησαν 31 άτομα και διενεργήθηκαν έντεκα 11 έρευνες σε σπίτια, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Σημειώνεται επίσης ότι συνελήφθη ένας ακόμη 16χρονος, σε βάρος τους οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Θηβών, για ληστεία, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε κατάλυμα όπου διέμενε ο 30χρονος συλληφθείς (μέλος της δεύτερης σπείρας), βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 12 εκατοστών.   

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ