ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια
22 Ιανουαρίου 2020, 12:30
A+ A-
Ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του κόμματος.  

Ανακοίνωση με σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στο χώρο της Παιδείας, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ (στη φωτό συντονιστής Νίκος Σιόλιας).

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας η ΝΔ καταργεί κάθε θετικό μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Παιδείας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

« Αποκορύφωμα; η κυβέρνηση καταθέτει αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση, τους πτυχιούχους των Πανεπιστημίων, που πέρασαν την βάσανο των Πανελλαδικών εξετάσεων.  Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.

Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα που δίνουν, επί πληρωμή, τα ιδιωτικά Κολέγια, με ακαδημαϊκά προσόντα και πτυχία  των Πανεπιστημίων και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα, που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΠΟΣΔΕΠ αλλά και όλους τους φορείς και τους πολίτες  να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν άμεσα, ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του απαράδεκτου –όπως το χαρακτηρίζει-  νομοσχεδίου. 

Επιστροφή