Εξαπλώνεται ο ιός Κοροναϊός: Μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και νοσοκομεία της Ελλάδας

Εξαπλώνεται ο ιός Κοροναϊός: Μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και νοσοκομεία της Ελλάδας
22 Ιανουαρίου 2020, 11:36
A+ A-
Κινέζος γιατρός που ερευνά τον κοροναϊό, μολύνθηκε και ο ίδιος .

Ο απολογισμός των νεκρών από τον φονικό ιό κοροναϊκό, ο οποίος όπως αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ ανθρώπων, ανέρχεται ως σήμερα σε εννέα άτομα, με τον αριθμό των αναφερόμενων κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 300. Δεκαπέντε μέλη ιατρικού προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των κρουσμάτων.

Το τελευταίο κρούσμα είναι Κινέζος γιατρός που ερευνά το φονικό ιό και μολύνθηκε και ο ίδιος. Ο Ουάνγκ Γκουανγκφά, είναι ο επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που επισκέφθηκαν την Ουχάν, όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός.

Μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και νοσοκομεία της Ελλάδας

O ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με την νόσο για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία.

Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα.

Παγκόσμια ανησυχία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε  ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, για τον νέο κοροναϊό, που εξαπλώνεται στην Κίνα και έχει πλήξει άλλες τρεις ασιατικές χώρες.

Μια ειδική επιτροπή αναμένεται να συγκληθεί στη Γενεύη προκειμένου να καθορίσει εάν θα χρειαστεί να κηρύξει μια «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εμβέλειας», ένας όρος που χρησιμοποιείται μονάχα στην περίπτωση των σοβαρότερων επιδημιών, σημείωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 

Επιστροφή