ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ 2-3: Τεράστιο διπλό για το καμάρι της Λαμψάκου
Μεγάλο διπλό (2-3) στη Χαλκίδα επί του ΑΟΧ πήρε ο Ελλήσποντος, σε ένα ματς με πέντε γκολ, αρκετές φάσεις, χαμένο πέναλτι, αποβολή και δυνατές συγκινήσεις.
Δύο ομάδες που αρέσκονται να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο συναντήθηκαν στο Στάδιο της Χαλκίδας κι ο Ελλήσποντος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 16'.
Μετά από μία σέντρα που έγινε από αριστερά, ο γκολκίπερ Αγριόδημος δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, κι από κοντά ο Βαγγέλης Ανέστης που καιροφυλακτούσε έκανε το 0-1.
Προς τιμήν του ο Ανέστης, που έχει φορέσει τη φανέλα του ΑΟΧ δεν πανηγύρισε το γκολ.
Ο ΑΟΧ έβγαλε πολύ γρήγορα αντίδραση και τρία λεπτά αργότερα (19') έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του νεαρού Λιάσκου για το 1-1.
Στο 33' ο Ελλήσποντος ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ με γκολ του Παναγιώτη Γεωργίου, που έκανε το 1-2.
Στο 39' ο ΑΟΧ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Γιάννης Θωμάς αστόχησε από την άσπρη βούλα, στέλνοντας την μπάλα ...δοκάρι κι έξω.
Στο β' ημίχρονο ο ΑΟΧ ανέβασε στροφές και πίεσε τον Ελλήσποντο και στο 66' η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε.
Μετά από σαραντάρα μπαλιά του Θωμά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Μάριος Καραχάλιος κατέβασε την μπάλα και με ψύχραιμο σουτ από δεξιά έκανε το 2-2.
Μετά την ισοφάριση ο ΑΟΧ ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του, ήταν καλύτερος από τον Ελλήσποντο, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει φάσεις και να φτάσει στην ολική ανατροπή. Και τελικά το ...πλήρωσε, μολονότι ο Ελλήσποντος από το 76' έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Χύσκα.
Στο 78' ο Ελλήσποντος κέρδισε κόρνερ, και ο Κατσίμπρας με κεφαλιά μετά από όχι και τόσο καλή έξοδο του Αγριόδημου, έκανε το 2-3.
Στο 83' ο Θεόφιλος Μπασινάς για τον ΑΟΧ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε άουτ.
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΑΟΧ άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ο Καραχάλιος δεν βρήκε ...γεμάτο το σουτ που επιχείρησε και ο Βασιλείου μπλόκαρε σταθερά.
Ετσι, οι Λαμψακιώτες πέτυχαν ιστορική εκτός έδρας νίκη επί του ΑΟΧ, τη δεύτερη φετινή, καθώς είχαν νικήσει και στο γήπεδο Λαμψάκου στον πρώτο γύρο.
Διαιτησία: Γκάτσος, Κούκουρα-Κελεπούρης.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Αγριόδημος, Τζάβρας, Γκουβέρος, Τόλης, Θωμάς, Τσούτης, Κολιόπουλος, Λάζρι, Λιάσκος (46' Μπασινάς), Καραχάλιος, Τρεπεκλής.
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Κώστας Καλλιμάνης): Βασιλείου, Γιαλός, Φτούλης (60' Νικολάου), Γεωργίου, Ντούκα, Χύσκα, Νάνος, Κατσίμπρας, Κουζούλογλου, Ανέστης (93' Κουσερής), Ντούμας.





















