Τα παιδιά του 23ου Δημοτικού Σχολείου έμαθαν να μοιράζονται τα μυστικά τους

Τα παιδιά του 23ου Δημοτικού Σχολείου έμαθαν να μοιράζονται τα μυστικά τους
30 Ιανουαρίου 2020, 08:13
A+ A-
Μετά από συζήτηση με την ψυχολόγο Έλλη Στάμου.

Mία διαφορετική ημέρα έζησαν πρόσφατα οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στα Δύο Δέντρα. Το Σχολείο μετά από πρόσκληση του  διευθυντή του , είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την ψυχολόγο του «Χαμόγελου του παιδιού»  Έλλη Στάμου.

Η κ. Στάμου στην αρχή εξήγησε στα  παιδιά την ιστορία του μικρού Αντρέα Γιαννόπουλου που, η μοίρα το έφερε, να γνωρίσει πως στη ζωή υπάρχουν και παιδιά που δυσκολεύονται να χαμογελάσουν είτε λόγω κάποιας σοβαρής ασθένειας , όπως ο ίδιος , είτε λόγω οικογενειακών δραμάτων. 

Στη μνήμη του ο πατέρας του ίδρυσε το «Χαμόγελο του παιδιού» κάνοντας τΆ όνειρό του πραγματικότητα. Στη συνέχεια η ψυχολόγος άρχισε να διηγείται την ιστορία ενός εννιάχρονου παιδιού που είχε πολλούς φίλους, αγαπούσε το ποδόσφαιρο και ήταν πολύ καλός μαθητής.

Όλα θα ήταν καλά αν ο μπαμπάς του δεν είχε μία αδυναμία: το ποτό... Σχεδόν κάθε μέρα, όταν γυρνούσε στο σπίτι μεθυσμένος τσακωνόταν με τη μητέρα του.

Η διήγηση περιλάμβανε περιστατικά βίας, με τον μπαμπά να χτυπάει την μαμά και το παιδί, μέχρι που ο 9χρονος ανακάλυψε το τηλέφωνο 1056, που είναι ο αριθμός κλήσης του «Χαμόγελου του Παιδιού».

 Οι μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν όλοι στη διήγηση απαντώντας στα ερωτήματα που έμπαιναν. Η κ. Στάμου συνεχώς ρωτούσε για τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών της ιστορίας. Τους εξήγησε ότι η ικανότητα να μπαίνει κανείς στη θέση του άλλου λέγεται ενσυναίσθηση.

Μετά από μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων , σχεδόν όλοι συμφώνησαν ότι ένα τέτοιο μυστικό και γενικά κάτι που σε κάνει να ντρέπεσαι, να φοβάσαι ,ή ακόμα και να μη μπορείς να κοιμηθείς,   πρέπει να το μοιράζεσαι με κάποιον.

Επιστροφή